joi, 26 iunie 2014

Scrisoarea lui Chilavert către Iker Casillas: "Rămâi cel mai bun portar din lume"

Portarul lui Real Madrid a fost considerat responsabil pentru multe dintre golurile încasate în primele două meciuri, cele care au și pecetluit soarta campioanei mondiale din 2010.
În aceste momente grele, Casillas și-a găsit un aliat într-un coleg de breaslă. Considerat de asemenea unul dintre cei mai buni goalkeeperi pe care i-a avut America de Sud, Jose Luis Chilavert i-a trimis lui Iker o scrisoare de încurajare.
În cadrul acesteia, portarul care a strâns 74 de meciuri între buturile Paraguayului îi arată lui Casillas că este alături de el și că îl consideră în continuare drept cel mai bun portar din istorie.
În continuare vom reda rândurile scrise de Chilavert, publicate de MARCA:
"Dragă prietene Iker,
Întotdeauna am simțit pentru tine o admirație desăvârșită, încă de când ai început la Real Madrid. Mi-ai lăsat impresia unui portar excepțional. În aceste momente câțiva oameni din fotbal te critică dur, mai ales, și acest lucru este incredibil, în țara ta, unde cred că ar trebui să îți ridice un monument.
Mai presus de orice te consider un prieten și, cel mai important, numărul 1 ca portar, cu o diferență mare în fața tuturor. Nu uita de bucuriile pe care le-ai produs ani la rândul. Fotbalul este uneori nedrept, dar nu trebuie să pleci urechea la criticile care apar acum. Ei nu au nici cea mai mică idee ce înseamnă acest sport și nu au cum să realizeze ce ai realizat până acum.
Cu siguranță aceștia sunt oameni cu două fețe: le erai idol când apărai penalty-ul în fața lui Cardozo, împotriva țării mele, sau când îl opreai pe Robben în finala din 2010. Azi te critică! Este incredibil și injust. Ca și coleg de breaslă îți spun că deși nu sunt spaniol, m-am bucurat de fiecare lucru pe care l-ai realizat pe teren. Lumea care știe fotbal nu te va uita și nici nu te critică în aceste momente.
Te iubesc mult, Iker, ai grijă de tine și familia ta! Pentru mine, acest portar de rând, tu rămâi de departe cel mai bun din lume."Sursa digisport.ro
                                                                                                  Iuliu Ionut Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu