vineri, 27 iunie 2014

Tabăra "Archeus" Ocoliş se deschide pe 30 iunie





      Tabăra Naţională de Literatură şi Arte Plastice "ARCHEUS" Ocoliş, ediţia a IX-a, care va avea tema "După 20 de ani...", se va desfăşura în Maramureş, în mai multe locaţii, în perioada 30 iunie - 12 iulie 2014.
      Deschiderea oficială a taberei va avea loc luni, 30 iunie, de la ora 14,oo la Troiţa de la “Casa Marchiş” din Ocoliş, iar programul zilei va cuprinde o slujbă de pomenire a scriitorilor români trecuţi la cele veşnice; prânz; iar spre seară, o primă şedinţă literară.
      Tema primei seri va fi însemnătatea revistei "Archeus" pentru Transilvania şi Antologia "Archeus - 20 de ani", care este principala preocupare în acest an a Fundaţiei Culturale "Archeus", preşedinte - dr. Ioan Marchiş, vicepreşedinte – Florin Pop.
        Din acest an, permanent la tabără vor rămâne fidelii acestei manifestări: prozatorul Ioan Groşan, poetul Ion Mureşan, parodistul Lucian Perţa şi câţiva artişti plastici mai importanţi. Ceilalţi scriitori maramureşeni vor participa în fiecare seară în tabără ca să citească din creaţiile lor, în funcţie de cum vor fi programaţi de către fondatorul acestei tabere, dr. Ioan Marchiş.
      Materiale (nu mai mult de 10 poeme  şi 3-4 proze scurte) pentru Antologia “Archeus – 20 de ani” se mai pot trimite încă pe adresa revista.archeus@gmail.com.
     Antologia va fi lansată la Bucureşti la sfârşitul anului, într-un cadru oficial al Uniunii Scriitorilor din România.

                                                                                      G.D.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu