vineri, 21 aprilie 2017

Gimnastul Marian Drăgulescu s-a calificat în finalele la sol şi sărituri la Campionatele Europene

Sportivul Marian Drăgulescu, în vârstă de 36 de ani, s-a calificat, miercuri, în finalele la sol şi sărituri la Campionatele Europene de Gimanastică, turneu care se desfăşoară, în perioada 19-23 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În sesiunea de seară, după ceremonia oficială de deschidere a competiţiei, veteranul delegaţiei României a confirmat aşteptările fanilor şi s-a calificat mai întâi în finala de opt de la sol. Drăgulescu a reuşit aterizări bune la diagonale şi a primit a doua notă în concursul de calificare, 14,666. Sportivul român a primit nota 8,466 pentru execuţie din partea arbitrilor.
Punctajul lui Drăgulescu a fost depăşit doar de cel al spaniolului Miguel Zqapata – 14,800. Ucraineanul Oleg Verniaiev a primit doar 14,400, suficient, însă, pentru a obţine şi el prezenţa în lupta pentru medalii.
Drăgulescu a repetat evoluţia bună şi la sărituri şi a ocupat, la capătul evoluţiei sale, prima poziţie la acest aparat, cu o medie de 14,666. Punctajul său nu a fost depăşit, astfel încât Drăgulescu a intrat în finală cu cea mai mare notă.
Notă. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 19-23 aprilie, Campionatele Europene de Gimnastică, competiţie la care participă 274 de gimnaşti, dintre care 168 de băieţi şi 106 fete, din 37 de ţări. Miercuri au avut loc calificările la băieţi. Joi au fost programate calificările la fete, iar finalele urmează să aibă loc vineri, sâmbătă şi duminică.Sursa MEDIAFAX


                                                                       Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu