miercuri, 13 septembrie 2017

Consilierii educativi din şcolile maramureşene s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare


 Miercuri, 13 septembrie, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare, de la ora 1o,00, a avut loc prima consfătuire/sesiune de lucru a consilierilor educativi în anul şcolar 2017/2018.
Doamna inspector de specialitate, Amelia Bănică, a abordat ca temă „Programele şcolare pentru clasa a V-a, disciplina Consiliere şi dezvoltare personală”. Invitaţi au fost comisar-şef Flavia Sălăjan, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Maramureş şi dr. Victor Pavel Chiriţescu, care au abordat importanţa prevenirii consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul elevilor.
Doamna inspector Amelia Bănică a mulţumit prof. Tatianei Cauni de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Baia Mare pentru cei 15 ani de activitate cât a fost consilier educativ şi pentru programele şi parteneriatele desfăşurate, cât şi dl. ministru al Educaţiei Liviu Marian Pop, fost consilier educativ în tinereţe, la Liceul „Bogdan Vodă” Vişeu de Sus pentru sprijinul acordat de fiecare dată.
S-a vorbit, s-a relaţionat interactiv despre provocările noului an şcolar, cum ar fi: regândirea programelor şcolare pornind de la competenţe; asigurarea unui echilibru între vechi şi nou; regândirea demersului didactic din perspectiva achiziţiilor finale.
Prof. Beatrice Petric de la Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic ne-a vorbit despre un proiect internaţional care s-a încheiat recent şi în care s-a promovat mersul pe bicicletă în rândul elevilor şi adolescenţilor.
S-a prezentat, în format electronic, Campania „Traficul de persoane - realitatea de dincolo de mituri” a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a Centrului Regional Cluj Napoca, centru reprezentat de cms. dr. Alexandrina Augusta Bora şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, reprezentat de inspector şcolar general prof. Ana Lucreţia Maria Moldovan.
La final doamna inspector Amelia Bănică a mulţumit pentru implicare şi prezenţă de aproximativ 98% a reprezentanţilor unităţilor de învăţământ şi a urat multă putere de muncă, inventivitate, perseverenţă şi dragoste pentru elevi.



                                                                          Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu