joi, 11 iulie 2019

S-a predat amplasamentul către antreprenorul care va executa lucrările de stabilitate la depozitului ecologic de la Sârbi-Fărcașa


 Marți, 10 iulie 2019, a avut loc predarea amplasamentului către antreprenorul care va executa lucrările de stabilitate și punere în siguranță a amplasamentului de la depozitului ecologic de la Sârbi-Fărcașa, din cadrul proiectului ”Fazare Proiect Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”,  în prezența reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, în calitate de beneficiar, ai supervizorului și ai proiectantului. Câștigătoarea licitației pentru aceste lucrări este firma S.C. CONTECH BARENGOTT S.R.L, valoarea contractului fiind de 12.004.067,56 lei (fără TVA), iar termenul de execuție a lucrărilor este de 180 de zile.
În conformitate cu propunerea tehnică și cu graficul de execuție, primele 10-15 zile din execuția contractului de lucrări sunt dedicate realizării organizării de șantier, care cuprinde inclusiv deplasarea pe șantier a utilajelor grele necesare executării lucrărilor. Lucrările de stabilizare/punere în siguranța vor include:  identificarea și curățarea rețelelor executate, identificarea și scoaterea din uz a segmentelor de infrastructură nefuncționale și captive în masivul de pământ,  reabilitarea drumului de șantier (tehnologic) inclusiv stabilizarea alunecărilor care îl afectează, asigurarea stabilității versanților, respectiv stabilitatea locală și generală prin  lucrări specifice.

Depozitul Ecologic Sârbi a făcut obiectul unei expertize tehnice din cauza alunecărilor de teren care au survenit în zonă. Începând cu 20 august 2018, contractul de lucrări privind construirea Depozitului Ecologic de la Sârbi a fost reziliat, impunându-se executarea unor lucrări de stabilitate și de punere în siguranță atât pentru investițiile realizate, cât și pentru cele ce urmează a se executa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu