marți, 9 iulie 2019

Simona Halep s-a calificat in semifinale la Wimbledon


 Simona Halep s-a calificat marti, 9 iulie 2019, pentru a doua oara in cariera, in semifinale la Wimbledon.
Tenismena romana a trecut in sferturile de finala de Shuai Zhang, in doua seturi, scor 7-6 (4), 6-1. O ora si 28 de minute a durat confruntarea dintre cele doua.
Shuai Zhang se afla pe locul 50 in ierarhia WTA si pana la aceasta editie n-a trecut de primul tur pe iarba londoneza, insa Simona n-a avut deloc un meci usor impotriva chinezoaicei in varsta de 30 de ani.
Startul meciului i-a apartinut lui Shuai Zhang, care s-a distantat aproape imediat la 4-1. A avut chiar patru sanse de a se desprinde la 5-1, insa Simona a rezistat eroic. Din acel moment, sportiva noastra a pus stapanire pe joc si a revenit superb, adjudecandu-si primul act la tie-break, cu 7-6 (4).
Setul doi a fost controlat de Simona, care a surclasat-o pe chinezoaica la toate capitolele si va juca din nou in semifinale pe iarba londoneza.
In penultimul act, Simona o va intalni joi pe Elina Svitolina. Jucatoarea din Ucraina a marturisit ca nu se astepta sa ajunga in semifinale la Wimibledon, dar spune ca va face totul pentru a o invinge pe Simona.
"Ma simt incredibil! Este prima semifinala pentru mine si nu ma asteptam sa se intample aici, asa ca este foarte grozav. Abia astept meciul cu Simona. Va fi o noua zi, o noua sansa pentru mine sa joc aici. Iubesc atmosfera si va fi minunat sa joc pe terenul central pentru prima data. Cu Simona am avut meciuri grele in trecut, sunt convinsa ca va fi la fel si de aceasta data, dar voi fi pregatita".
588.000 de lire sterline si 780 de puncte in clasamentul WTA si-a asigurat Simona odata cu calificarea in semifinalele Grand Slam-ului din capitala Angliei.
2014 e anul in care Simona a mai ajuns in semifinale la Wimbledon, fiind atunci invinsa de Eugenie Bouchard.

Simona Halep, la Wimbledon 2019
  • turul I: 6-4, 7-5 cu Aliaksandra Sasnovich;
  • turul II: 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzarnescu;
  • turul III: 6-3, 6-1 cu Victoria Azarenka;
  • optimi: 6-3, 6-3 cu Cori Gauff.
  • sferturi: 7-6, 6-1 cu Shuai Zhang.

                                                                     Cristi Someşan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu