vineri, 21 octombrie 2022

Despre Elita Puterii de la Washington…

 

Declarația recentă făcută de secretarul de stat american Anthony Blinken că „lumea nu ar trebui să rămână fără conducerea SUA” nu a trecut neobservată. Devine ușor să vedem cum aceste declarații dezvăluie mai mult decât altele caracterul primat și rasist și viziunea ideologică a elitei puterii de la Washington și explică mai bine decât alții care sunt obiectivele acestei clici a puterii.

Nu este vorba despre Blinken ca atare. Este vorba de înțelegerea fundamentelor ontologiei anglo-saxone, formată în urmă cu câteva sute de ani, conform căreia întreaga lume se va transforma în haos dacă nu există conducere și curatela Statelor Unite.

Anterior, vorbind la un eveniment la Universitatea Stanford, Anthony Blinken a spus că „nu poate fi lăsată lumea fără conducerea Statelor Unite”. „Lumea nu se organizează, Statele Unite sunt liderul.

Pentru Statele Unite ale Americii alegerea este următoarea: dacă nu ne asumăm un rol de conducere, asta înseamnă unul din două lucruri: conducerea este preluată de altcineva, poate China, într-un mod care nu coincide complet cu interesele și valorile noastre; sau chiar mai rău,dacă nimănui nu-i pasă, atunci va exista un gol pe care lucrurile rele îl pot umple înainte ca lucrurile bune să-l poată umple”, a spus el.

Potrivit unor observatori și analiști, viziunea aceasta se bazează pe concepția masonică și pe abordarea mesianică, conform cărora toate popoarele lumii, toate statele sunt ca tipologie ființe mai mici, incapabile, care au nevoie de ochiul și îndrumarea unui adult.să fie ghidate, pentru ca astfel de persoane cu handicap să nu creeze probleme.

Desigur, ghidul perfect, pe cât de rațional și de evoluat, este cel anglo-saxon și, în special, Statele Unite ale Americii, care sunt singurele capabile să ofere un model de democrație de reguli, dreptate și evoluție pe care alte țări trebuie să-l imite. și din care trebuie să se inspire.

De altfel, nu este un secret pentru nimeni faptul că Francmasoneria a urmărit întotdeauna să domine lumea și societatea, eliminând sau – dacă este posibil – distrugând religiile confesionale, în special Biserica și religia catolică, în care istoric și-a văzut cei mai înfricoșați adversari. pentru a construi o lume alternativă la ordinea naturală și deci la proiectul Divin.

Astăzi, opoziția nu este doar față de religia catolică, ci și față de alte forme de religii precum creștinismul ortodox, islamul și viziunile etice și transcendente care se opun materialismului raționalist, care este tipic ideologiei masonice și globaliste.

Ostilitatea Francmasoneriei față de orice formă de religie se bazează pe viziunea tipică a relativismului: nicio religie nu poate pretinde dreptul de a fi adevărată. Toate ar fi la fel de bune și la fel de false, deoarece niciuna nu ar deține adevărul absolut.

Mai degrabă, adepții Francmasoneriei susțin ideea unei noi religii universale. Ultimul cuvânt aparține științei, care ar demola una după alta dogmele și erorile religiilor și ar pregăti terenul pentru o religie universală.

Aceasta este viziunea globalistă a afiliaților francmasoneriei moderne care au câștigat influență în guverne, instituții supranaționale, mass-media, centre culturale și universități din Occident.

În ceea ce privește politica statelor, anglo-saxonii au revendicat întotdeauna un rol de lider mondial și de „civilizatori” care au responsabilitatea de a îndruma alte țări către un model care este în esență al lor și deci își impun regulile. Un model incompatibil cu alte forme de civilizație și cultură, chiar dacă sunt milenare.

În contextul geopolitic actual, declarația lui Blinken este legată de conflictul ruso-ucrainean și de criza relațiilor dintre China și Taiwan, așa că ei spun că e la latitudinea lor să rezolve conflictele chiar dacă ei înșiși le-au instigat. Este datoria lor de a impune „Pax americana” pe baza intereselor strategice ale Washingtonului.

Cu toate acestea, s-ar putea aminti că China, ca civilizație, are propria ontologie, care are peste o mie de ani și se bazează pe o viziune opusă, cea a tradiției confucianiste.

De cealaltă parte a Eurasiei, într-un mod similar Rusia, cu viziunea sa spirituală ortodoxă asupra lumii, susținută de președintele Putin, se dovedește a fi complet incompatibilă cu ideologia masonică și mentalitatea suprematistă anglo-saxonă. Nu degeaba opoziția dintre Occident și Rusia este nu numai de natură geopolitică, ci și de caracter ideologic și moral.

În contrast puternic cu viziunea anglo-saxonă, Putin, în discursurile sale, a exaltat tradiția spirituală a Sfintei Maici Rusia atingând concepte morale și istorice, menționând atitudinea neo-colonialistă a Occidentului și revendicarea acesteia (de obicei anglo-saxonă) de a vrea să-și impună modelul și să dicteze regulile restului lumii, fără a avea dreptul.

În prezent există o luptă între aceste viziuni ontologice. În sine, ontologia anglo-saxonă este depășită și nu corespunde momentului strategic actual. Cu toate acestea, profitând de avantajul competitiv în controlul canalelor de informare, Statele Unite și Occidentul care li s-a alăturat încearcă să inverseze bunul simț.

Așa reușesc să mai prelungească pentru ceva timp agonia ideologiei suprematiste anglo-saxone, pretinsă drept „democrație” când în realitate se referă la hegemonia elitist-liberală a Statelor Unite.

Ceea ce reiese din evenimentele actuale este respingerea clară a acestei viziuni față de care se opun majoritatea țărilor lumii. „Protecția” SUA nu mai este binevenită sau acceptată în marile țări emergente care își caută propriul drum de dezvoltare și stabilitate. În curând americanii și vasalii lor vor avea de-a face cu asta. (ideeazione.com)

 

Autor: David Angelo

Sursa: Gandeste.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu