miercuri, 5 octombrie 2022

Proteste, politică și complicitatea cu inamicul în numele purității


Având în vedere discuțiile iscate de protestul din 2 octombrie 2022, consider că e necesar ca niște lucruri să fie spuse clar, indiferent cât i-ar supăra pe unii.

Am văzut opinii vehemente, critici dure împotriva AUR, dar și exprimări așa-zis neutre. Toate, bineînțeles, în numele acelorași principii pe care le promovează și AUR, critica având rolul – ni se spune – de a apăra aceste nobile idealuri, ca nu cumva să le întine Simion & co.

Oameni buni, politica este un război dus fără arme și violență. Este amuzant, dacă n-ar fi sinistru în același timp, să vezi cum oameni care pretind că sunt în aceeași tabără îi atacă pe colegii lor. În România, situația e simplă: avem arena politică numită Parlament. Pe cine avem în arenă? De partea globalismului avem partidul-stat, format din cele două aripi ale PCR, plus Securitatea. De partea națională avem opoziția. Prin opoziție vorbim doar de AUR, pentru că USR este o anexă a partidului stat.

În aceste condiții, nu există cale de mijloc: ori lupți împotriva globalismului, încercând să te opui partidului-stat, ori nu.

Ești mulțumit de partidul stat? Stai acasă. Nu ești mulțumit? Atunci faci ceva împotriva lui. Iar cea mai eficientă și sigură cale de a face asta este de a te alia sau a sprijini AUR în Parlament.

O să ziceți că nu-i așa, că se poate acționa civic. Serios? Unde s-a schimbat ceva politic, doar prin civism? Nicăieri.

Întotdeauna, civismul a fost folosit politic de cineva. E și firesc. În democrație, legile se fac în Parlament. Protestele și acțiunile civice au rol de PRESIUNE asupra puterii POLITICE. Adică urmăresc să ajute, într-un mod disimulat și neparlamentar, o forță aflată în minoritate politică.

Deci, argumentul „civic” vs „politic” este FALS. Este o prosteală. În contextul de față, protestele „civice” față de PSD-PNL-UDMR reprezintă, de fapt, susținerea POLITICĂ a acestei puteri. Punct. Nu există altă variantă.

E și logic: să folosești resurse de timp, de oameni și materiale pentru a face ceva care NU provoacă răni adversarului este în folosul, numai și numai al adversarului.

Așadar, bătălia este doar politică. Măcar din acest punct de vedere, alternativele la AUR sunt măcar oneste. Ei admit că nu-i susțin p-ăștia și și-au făcut și ei propriul vehicul politic. Că, prin acest gest, rup tot din electoratul AUR, nu de la „partidul stat ” globalist, e altceva. Aici, „partidul stat” a avut grijă să-și legendeze grupări satelit. PSD-ul a avut mai multe și a înființat „fronturi suveraniste”, APP-uri și alte șoșocisme. Sărut mâna doamna Budeanu!

PNL-ul nu a stat degeaba și l-a lansat pe orbită pe…Orban.

Și care-i legătura cu pozele de mai jos? În stânga îl avem pe Negruțiu de la Digi 24 și în dreapta pe Anca Alexandrescu de la Realitatea. Primul este un cunoscut globalist, o furnicuță care face tot ce i se spune, care susține exact ce trebuie.

În schimb, doamna Alexandrescu „talks the talk”, cum zice americanul. Ea combate globalismul, luptă și face și drege. Dar vedeți textele de pe burtieră? Sunt IDENTICE.

Cu alte cuvinte, și doamna Alexandrescu – deși se luptă de fațadă – în realitate promovează limbajul inamicului. Pentru că prin limbaj măsori și cataloghezi realitatea. Deși dânsa vorbește de ce vrem să-auzim, în realitate lucrează la statornicirea percepției pe care o vrea globalismul.

Așa sunt și mulți dintre „luptătorii” pentru neam și țară, care critică acum. Ei zic că sunt critici pentru a apăra „puritatea principiilor”, dar în realitate, lovesc doar în cei care au cea mai mare șansă în lupta cu „partidul-stat”.

A greșit AUR până acum? Sigur! Va mai greși? Cert! Dar E NORMAL.Dar cine n-a greșit? Vorbesc de greșeli cei care sunt „naționaliști” de 30 de ani, timp în care s-au ocupat cu pomenile și defilările? Vorbesc de greșeli cei care au demonstrat, în 15-20 de ani, că nu pot să treacă de stadiul de sectă cu 0,5% în sondaje?

A greși și va mai greși AUR? sigur! Dar tot „puritanii” au cerut oameni noi în politică. Păi dacă ești nou, cum să nu greșești? Dacă aduci oameni cu experiență, atunci tot ei îți spun că „te-ai vândut sistemului”.

Din păcate, sunt și oameni de bună credință, orbiți de orgolii. Dacă nu ești ca ei, 100%, mai bine să câștige inamicul. Ai 95% idei comune? Prea puțin, ești „trădător”! Am o veste pentru voi, aștia: asta e rețeta sigură și certificată pentru distrugere, mai ales în cazurile – ca al nostru – în care resursele sunt puține și rare.

Dar, nu contează. Dați mai departe în aceia care încearcă – mai bine sau mai rău – să facă ceva CONCRET. Și mai ales în cei care au avut cele mai mari rezultate din ultimii 30 de ani.

Ca să avem ce povesti, când ne vom întâlni cu toții în pușcăria globală pe care ne-o pregătește „partidul-stat”. Și-acolo să vă aud invocând „fatalismul istoriei”, „oamenii răi care nu ne-au lăsat”, bla, bla, bla.

Mihai Șomănescu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu