Pamflet
De câte ori a fost înscăunat la conducerea Ministerului Muncii, „nepotul” celor cinci milioane de pensionari, ne arăta felul în care „se zdrobește” (după modelul predecesoarei sale) pentru binele acestora, folosindu-se în permanență, până la lacrimi, de sintagma „părinții și bunicii noștri”. Asta la vedere pentru că în momentul în care nu-l vedea nimeni, cinic, dădea avize negative unor inițiative legislative în detrimentul părinților și bunicilor așa cum la o inițiativă legislativă, care se referea la luarea în calcul la stabilirea pensiei a veniturilor brute pentru care s-au plătit contribuții la bugetul statului, avizul guvernului a fost negativ prin documentația întocmită de „nepotul” celor cărora le purta de grijă și le mărea pensia, zilnic la televizor.
Problema recalculării pensiilor prin valorificarea veniturilor brute putea fi rezolvată până la apariția Legii 360/2023, pentru că exista bază legală privind includerea veniturilor suplimentare în calculul pensiei, chestiune care a fost dezlegată de instanța supremă prin Decizia nr. 19/2012 referitoare la acordul global, în sensul că, în vederea respectării principiului contributivității, la stabilirea cuantumului pensiei, se impune luarea în considerare a tuturor veniturilor pentru care s-a făcut dovada că au făcut parte din fondul de salarii asupra căruia angajatorul a calculat și plătit contribuția la asigurările sociale. Instanța supremă și-a menținut punctul de vedere și prin considerentele Deciziei HP nr. 57/2018 a ICCJ.
„Nepotul” șarlatan, dacă nu ar fi simulat în permanență „lupta” pentru binele „părinților și bunicilor noștri”, rezolva problema prin emiterea unei Ordonanței de Urgență în baza Decizia nr. 19/2012 a ICCJ, situație în care pensionarii nu ar mai fi fost nevoiți să umble prin instanțele de judecată pentru a-și câștiga drepturile, iar Casele de Pensii nu ar mai fi fost obligate să cheltuiască zeci de milioane lei cu asistența juridică.
PETRE LUNGOCI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu