joi, 24 ianuarie 2013

CNA a aprobat eliminarea din grila RCS&RDS a canalelor Discovery


Membrii Consiliului National al Audiovizualului au aprobat astazi, 24 ianuarie, solicitarea RCS&RDS de eliminare din grila sa a canalelor Discovery. "Nu putem interveni pe piata. Ea se autoregleaza", a spus presedintele CNA, Laura Georgescu.
Reprezentantul Discovery, Ana Dodea, a cerut amanarea dezbaterii cererii RCS&RDS pana se vor pronunta ANPC si Consiliul Concurentei, dar Laura Georgescu a afirmat ca in momentul in care vor aparea eventuale situatii noi CNA ar putea reanaliza solicitarea.
Alexandru Jucan, singurul membru CNA care a votat impotriva aprobarii cererii RCS&RDS si a pledat cauza Discovery, a precizat ca doreste sa apere interesul publicului. "CNA a facut greseala ca unui cablist sa i se dea licenta pentru propriul post de televiziune - Digi 24", a spus Jucan, care pe 27 noiembrie 2012 si-a exprimat nemultumirea fata de eliminarea Discovery Channel din grila RCS&RDS purtand la sedinta Consiliului un tricou cu sigla acestui post.
Membrii Consiliului National al Audiovizualului au hotarat pe 4 decembrie 2012 sa adreseze o solicitare Consiliului Concurentei si ANPC pentru a se pronunta in legatura cu eliminarea din grila RCS&RDS a canalelor Discovery. Discovery Communications a reclamat pe 3 decembrie 2012 CNA "eliminarea abuziva a canalelor Discovery din reteaua RCS&RDS".
Structura CNA s-a modificat din 20 decembrie 2012 ca urmare a expirarii mandatelor a sase membri si a intrarii in vigoare a hotararii Parlamentului din 30 noiembrie prin care au fost numiti alti sase membri titulari.Agerpres

                                                                              Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu