marți, 31 decembrie 2013

Bugetul familiei. Copiii, neimplicați în luarea deciziilor

Doar 12% dintre părinții români își implică copiii în procesul decizional cu privire la bugetul familiei, spre deosebire de 97% dintre cehi sau 93% dintre slovaci.
Totodată, 49% dintre locuitorii din Polonia își implică și copii în stabilirea bugetului familiei, potrivit unui studiu realizat de o companie de recuperări creanțe.
De asemenea, cehii (75%), polonezii (64%) și slovacii (69%) le dau bani copiilor fără a-i întreba pe ce îi vor cheltui, în timp ce numai 15% dintre români procedează astfel.
Pe de altă parte, cetățenii din cele patru țări se arată reticenți în a recompensa financiar notele bune luate de copii.
Astfel, o treime dintre cehi și slovaci oferă un stimul financiar copiilor pentru notele bune luate la școală, iar în Polonia doar un sfert din populație încurajează astfel de practici.
De observat este faptul că doar 5% dintre români își recompensează copiii pentru rezultatele bune la învățătură.
Studiul a fost realizat în perioada august — noiembrie 2013, în țările în care este prezentă compania de recuperări creanțe, respectiv Polonia, România, Cehia și Slovacia.
Cercetarea s-a efectuat pe un eșantion de câte 1.000 de persoane, în fiecare țară.Sursa Mediafax
Nota noastră. Majoritatea românilor au un buget familial lunar atât de mic încât nu-i mai stresează şi pe copii cu problemele financiare ale lor!


                                                                                 dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu