sâmbătă, 14 decembrie 2013

Profesorul şi jurnalistul Octavian Butuza-donator de cărţi !

“Cărţile sunt cei mai tăcuti şi mai credincioşi prieteni ; ele sunt cei mai înţelepţi sfătuitori şi cei mai rabdători dascăli.”(Charles W. Elliot)
Profesorul, publicistul, jurnalisul şi omul de televiziune Octavian Butuza s-a transformat, anul acesta, în Moş Nicolae pentru copiii care învaţă la Şcoala Gimnazială "Lucian Blaga" din Fărcaşa. "Tolba" moşului a fost plină cu 750 de cărţi donate elevilor de către "Cetăţeanul de onoare" al comunei Fărcaşa -  Octavian Butuza. La manifestarea găzduită de Cabinetul de Informare şi Documentare al şcolii au luat parte doamna directoare prof. Viorelia Vele, cadre didactice, reprezentanţi ai Primăriei în frunte cu domnul Ioan Stegeran-primar şi un grup de elevi. Evenimentul a fost onorat de prezenţa domnilor: profesor dr.Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii judetene "Petre Dulfu" Baia Mare şi profesor Vasile Ban, inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.
În luările de cuvânt, participanţiii au adus un elogiu cărţii şi importanţei gestului făcut de către Octavian Butuza. Ca o modestă răsplată, d-na Viorelia Vele i-a oferit acestuia o „Diplomă de Excelenţă” (foto)  iar cărţilor donate un spaţiu care se va numi de acum înainte "Colecţia Octavian Butuza". Vizibil emoţionat Octavian Butuza a recunoscut că se desparte cu mare greu de cărţile sale pe care"le-am şters de praf cu mâna mea" dar că, în acelaşi timp, se bucură că le-a donat acolo unde vor fi bine păstrate şi mai ales citite. Ca "plată" a gestului său a cerut doar atât: "Va rog să-mi permiteţi să mai vin, din când în când, doar să le privesc!"
În final, cei prezenţi, au asistat la un scurt moment artistic pregătit de către elevii şcolii.


                                                                      Mircea Pauşeniuc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu