marți, 22 iulie 2014

„Naşu” Sandu şi-a găsit în sfârşit naşul?!

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a depus săptămâna trecută o plângere penală privind modul în care fostul şef de la Casa Fotbalului şi-a încheiat contractul de rentă viageră.
Chiar dacă i-a anulat renta viageră lui Mircea Sandu, noul preşedinte Răzvan Burleanu a depus şi la DNA o plângere împotriva "Naşului" pentru felul în care acesta i-a convins pe membrii Adunării Generale să valideze contractul în primă instanţă.
Mircea Sandu este acuzat de conducerea FRF de abuz în serviciu, înşelăciune şi conflict de interese.
Valoarea acordului încheiat de Mircea Sandu depăşeşte 1,5 milioane de euro, anunţă sursazilei.ro, fapt care a atras automat atenţia DNA.
Avocaţii lui Burleanu au descoperit că mandatul dat de CEx lui Gino Iorgulescu, actualul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru finalizarea contractului e ilegal, el fiind singurul ce poate delega atribuţiile de reprezentare a FRF, conform Statutului.
Ce conţinea contractul încheiat de Sandu:
v     preşedinte de onoare;
v     rentă viageră de 75.000 euro pe an;
v     posibilitatea de a-şi angaja doi oameni la cabinet, o secretară şi un consilier: salariu de minimum 5.000 RON/lună şi maximum 20.000 RON/lună;
v     maşină tip limuzină la dispoziţie;
v     carburant fără limită;
v     convorbiri telefonice fără limită;
v      cheltuieli de protocol de maximum 10.000 RON/lună;
v     deplasări business class la meciurile echipei naţionale, diurne de 500 euro/zi;
v     obligativitatea FRF de a-l nominaliza drept candidat pentru Comitetul Executiv UEFA;
Citind cu atenţie „îndatoririle” FRF faţă de un ins care a făcut şi bine dar şi mult rău fotbalului românesc, mă frec la ochi şi nu-mi vine să cred ce tupeu a avut când a dictat toate aceste clauze! Ne-au luat, la fel ca şi Mitică Dragomir zis „Corleone” de proşti, pe toţi! Un astfel de contract numai el sau poate Traian Băsescu după ce nu va mai fi la Cotroceni, ar putea născoci....
                                                         

                                                            Gelu Dragoş, membru APS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu