vineri, 18 septembrie 2015

5 SFATURI PENTRU ELEVI, PENTRU A-ŞI INTRA MAI UŞOR ÎN RITM ÎN NOUL AN ŞCOLAR

Cinci sfaturi pentru elevi, pentru a-si intra mai usor in ritm in noul an scolarAnul scolar 2015-2016 tocmai si-a intrat in drepturi, iar cei mai multi dintre elevi reusesc mai greu sa isi reintre in ritm dupa vacanta de vara.
Pentru ca noul an scolar aduce multe provocari pentru cei mici: teste, simulari, examene, programa scolara si materii noi, avem cateva sfaturi pentru elevi, pentru a-i ajuta sa invete mai usor:
Exercitii sportive - contribuie semnificativ la imbunatatirea functiilor creierului. Exercitiile fizice ii ajuta pe copii sa se concentreze mai usor, sa isi imbunatateasca memoria si sa gandeasca mai repede.
Stimularea memoriei - retinerea numerelor castigatoare de la loto, memorarea cat mai multor numere de telefon sau numele copiilor vedetelor preferate reprezinta cele mai simple exercitii de memorie. Astfel de activitati ajuta la antrenarea creierului si la imbunatatirea procesului de memorare si de gandire rapida.
Dobandirea informatiilor noi - cu cat folosim mai mult creierul, cu atat il ajutam sa functioneze mai bine si mai rapid. Poti de exemplu sa studiezi cateva minute pe zi la un instrument sau sa inveti cateva cuvinte intr-o limba straina. Te va ajuta si sa te relaxezi!
Participarea la activitati diversificate - alegeti intotdeauna in perioadele importante, in care aveti de invatat o cantitate mare de informatii, sa faceti lucrurile putin ... altfel decat in mod obisnuit! Daca inainte erati tentat sa va relaxati o ora dupa scoala urmarind un serial, acum este indicat sa dormiti 30 de minute la pranz, iar apoi sa va apucati de studiat. De asemenea, puteti inlocui jocurile pe calculator cu plimbarile in aer liber.
Program stabil - Daca esti unul dintre copiii care se pregatesc de testarile sau examenele nationale in acest an, trebuie sa fii cat mai organizat. Stabileste o ora la care sa te trezesti si la care sa te culci si prioritizeaza-ti activitatile din timpul zilei, astfel incat sa te poti ocupa de procesul de invatare atunci cand creierul tau functioneaza cel mai bine!


                                                                           Autor: Ion Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu