miercuri, 30 septembrie 2015

Şcolile din capitală nu vor face cursuri luni, 5 octombrie, de Ziua Internaţionale a Educaţiei

Deşi anul şcolar 2015-2016 abia a început, elevii se pregătesc deja pentru primul weekend prelungit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei.
Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti au anunţat că nu vor organiza cursuri, iar elevii sunt lăsaţi să stea acasă luni, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei.
Conform planificărilor existente la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar, şcolile şi inspectoratele şcolare pot marca şi în 2015 “Ziua Internaţională a Educaţiei” (5 octombrie), la fel ca şi “Ziua învăţătorului” (5 iunie) prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru. Ziua de 5 octombrie nu va fi însă plătită pentru personalul didactic, astfel, decizia de organizare a diferitelor activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei rămâne la decizia fiecarei unităţi de învăţământ.
Ordinul ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu privind structura anului şcolar 2015-2016 arată că ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare, iar elevii nu vor face cursuri.


                                                                Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu