vineri, 16 octombrie 2015

FII SUPER EROU ÎN ȘCOALA TA!

UNICEF și Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) au lansat în luna octombrie campania împotriva violenței în școli: „Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală!”.
 Campania  urmărește creșterea nivelului de informare și conștientizare la nivel național și local în privinţa formelor și consecințelor violenței verbale în școală și se desfășoară  începând din această lună până în iunie 2016. Mesajele campaniei (spot video, audio, afișe pentru panotaj și online) încurajează copiii să raporteze cazurile de violență și, pentru că își ajută colegii, aceştia vor fi numiţi „supereroi”.
 Potrivit datelor Ministerul Educației și Cercetării Științifice, în anul școlar 2014 /2015, au fost raportate la nivel național 18.793 de cazuri de violență în școală, număr în scădere față de cel  raportat în anul școlar anterior.  3397 dintre aceste cazuri fiind asociate violenței verbale.
 Conform studiului global realizat de UNICEF pe tema violenței, anul trecut, în România, 41% dintre copii erau intimidați și hărțuiți de colegi la școală. Cea mai des menționată formă de violență împotriva copilului a fost cea elev-elev (certuri, conflicte, țipete, folosirea de apelative), violența verbală fiind tipul de violență menționat cel mai des, deși este considerată o formă de abuz mai puțin gravă.
 La nivel local, în județul Bacău, UNICEF și partenerii săi derulează acțiuni in 45 de comunități astel încât consilierii școlari să poată recunoaște și adresa cazurile de violență, să identifice persoane resursă din interiorul comunității, să creeze rețele de sprijin și să alerteze și mobilizeze comunitatea să ia o poziție în fața fenomenului de violență verbală. De asemenea, UNICEF va acorda fiecărei școli un micro-grant prin care poate derula, printre altele, și activități de combatere a violenței în școli. Totodată UNICEF, va asigura formarea consilierilor școlari din cele 45 de comunități din județul Bacău cu privire la metodele de identificare și adresare a violenței împotriva copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu