marți, 20 octombrie 2015

Cenaclul epigramistic "Spinul" Baia Mare din 19 octombrie 2015

Avem unsprezece colegi care astăzi au participat la acest Cenaclu unde sunt prezenți deja și musafiri de la Cenaclul Ligii Scriitorilor domnul Meteș Morar Chelințeanu, și domnul Creț Petru, un mai vechi fan care dorește să devină epigramist.
  Intre cei prezenți, enumerăm pe domnii Șiman Ioan, Fârte Ady, Țâncaș Vasile, Mureșan Vasile, Rocneanu Toma, Dragomir Ignat și doamnele Oancă Aurelia, Găinariu Viorica Tazlău și doamna Smaranda Iuga.
    Se dă citire epigramelor lui Rocneanu, după care domnul Șiman, Țâncaș și Dragomir care au observat unele schimbări de ritm, și silabe tari asociate. Mai sunt și unele accente puse greșit. Unele dintre defecte sunt remediate pe loc altele vor fi refăcute.
    Următoarea prezentare de creație epigramistică o face doamna Iuga Smaranda, domnia ei își prezintă creația și primește aprecieri din partea colegilor, iar unde a fost cazul, s-au făcut retușări la unele dintre ele. I se aduc vorbe laudative din partea domnului Șiman.
    Doamna Viorica G-Tazlău a primt o epigramă din partea domnului Creț Petru care dorește să se dueleze cu dânsa. Tot doamna Viorica, face o precizare că la ultima întâlnire cu domnul Corbu, domnia sa a făcut o remarcă asupra fenomenului de plastografiere care se extinde în fiecare Club și domnia sa precizează că amăgirea aceasta l-a cuprins și pe un coleg din clubul nostru. Se exprimă la acest punct domnul Șiman, cât și alți colegi: Mureșan, Dragomir care iau atitudine față de acest lucru.
    Domnul Ioan Șiman ne citește frământările epigramistice care l-au muncit la Băi și așteaptă ecourile colegilor. Tot Domnia sa ne dă o problemă de logică pe care s-o rezolvăm in intervalul dintre două ședințe. Colegii au apreciat munca depusă la "băi", mai ales că a scos o plachetă de format A6 unde are incluse peste 300 de epigame. Volumul este aspectuos și bine lucrat de tipografi.
Se dă citire cronicii de cenaclu de către Toma Rocneanu, după care se solicită materialele viitoarei reviste cât de curând se poate. Intrucât se va sărbători "Luminația" care în zonă are o întindere de două săptămâni, rămâne ca întâlnirea noastră să fie pe 14 noiembrie,deci  luna următoare. Se mai fac propuneri cu privire la trimiterile de materiale, se dau și se iau mailuri. Ne urăm toate cele bune până la reîntâlnire. 
                                                           Cu prețuire Toma Gross Rocneanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu