marți, 27 octombrie 2015

Armoniile Toamnei la Şcoala Gimnazială Săcel

Într-o duminică autentică de toamnă, 25 octombrie, la Şcoala Gimnazială Săcel, director prof. Liliana Mihali  şi în prezenţa celorlalţi dascăli şi elevi ai şcolii, a primarului Găvrilă Dologa, a preotului Dumitru Iuga a avut loc o nouă ediţie a serbării acestui anotimp darnic prin recoltele lui bogate numită „Armoniile Toamnei”.
Au participat în calitate de invitaţi scriitorii Mihai Ganea, Virginia Paraschiv şi Gelu Dragoş precum şi solista Ema Benciu, elevă la Liceul de artă din Baia Mare care a încântat numerosul public cu pricesne, operetă şi muzică uşoară.
Într-o atmosferă caldă, înconjuraţi de aranjamente florale ingenioase, desene cu tematică autumnală elevii din Săcel s-au întrecut pe sine: au cântat, au dansat, au prezentat o scenetă Zânei Toamna în care elevii erau diferite fructe şi legume care se coc toamna, au recitat din creaţii proprii iar la final au fost spectatori la un Atelier literar- muzical complex al scriitorilor maramureşeni. Toate acestea au fost realizate printr-un Proiect educaţional al Şcolii Săcel, Consiliul Local şi Primărie precum şi datorită Centrului de Excelenţă „Porţile Nordului”, a Ligii Scriitorilor din România, filiala Maramureş.
La încheierea activităţii cei mai merituoşi elevi au primit diplome, dulciuri şi fructe. Mulţumim Săcel! A fost o duminică de neuitat!


                                                                                 Cristian LAURENŢIU

Un comentariu:

  1. Multumim inca o data de colaborare si sa ne dea bunul Dumnezeu sanatate sa mai putem organiza astfel de evenimente.

    RăspundețiȘtergere