marți, 24 noiembrie 2015

Cenaclul epigramiștilor de la Clubul "Spinul" din 23 noiembrie 2015

 Ordinea de zi a cuprins:
  1. Prezentare de materiale
  2. Prezentarea volumului: " Ce scrii tu, am citit de ieri" de C-tin Tudorache
  3. Lansarea volumului "Extrase din ..Spin" de Toma Gross Rocneanu
  4. Cronica de zi a Clubului.
  5. Diverse
S-au cules materialele pentru revista "Spinul" de către domnul  vicepreședinte Dragomir Ignat.
La următorul punct domnul Ioan Siman, ne prezintă cartea mai sus menționată, a domnului Constantin Tudorache, care este inginer și autodidact în creația de epigrame. Domnia sa cert știe ce este epigrama și este o plăcere să îi citești creațiile.Între timp ne face o iserție a domniei sale cu Mircea Dinescu, care ne-a făcut o critică amplă la revista "Spinul" nr.7. In cartea domniei sale arată și colegii din Clubul nostru, la care dânsul consideră că au greșeli la care pot reflecta și unii dintre colegii noștri. În revista "Scărț" o vizează pe Viorica Găinariu cu epigrama "Patul conjugal" care dânsul consideră că este plagiată. Dar este o potriveală. O a treia greșeală menționată de domnul Mircea Dinescu, este atribuită regretatului Romulus Filip, care accentuează ultima silabă ceea ce nu este corect. Domnul Dragomir Ignat conchide cu o epigramă.
  Ne mai citește epigrame bune și domnul Vasile Tâncaș, care vor fi puse în revista noastră. La această ședință au participat domnii: Ioan Șiman, Vasile Țâncaș, V. Creț. Dragomir Ignat, Ioan Meteș Chelințeanu, Toma Rocneanu și doamnele Aurelia Oancă și Viorica Găinariu Tazlău. 
Fiind ziua de naștere a domnului Toma Rocneanu, domnul Ioan Șiman, prezintă într-un mod foarte laudativ, cartea de catrene și epigrame a sărbătoritului de astăzi cu titlul de "Extrase din ...Spin". Domnul I. Șiman analizează cartea din punct de vedere al conținutului, dar și a tehnoredactării care este bine imbinată în sensul alegerii caricaturile, și postarea lor într-un loc bine determinat. În concluzie felicită pe realizatori și autor. Sărbătoritul își cinstește colegii cu un pahar de vorbă și o gustare. Discuțiile la masă s-au purtat asupra temelor din care ne inspirăm epigramele, discuții care în final a cuprins intreaga societate. Următoarea ședință va fi pe data de 7 decembrie.Se trece la serbătorirea persoanei care împlinește o vârstă frumoasă.

                                                                           Toma GROSS ROCNEANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu