sâmbătă, 30 iulie 2016

Peste 20.000 de euro s-au strâns, în urma donaţiilor prin SMS pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului de Brâncuşi


Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat prin pagina sa de Facebook că peste 10.000 de oameni au donat pentru "Cuminţenia Pământului", contribuind cu 2 euro la subscripţia naţională pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi, în cursul primei săptămâni de la lansarea donaţiilor prin SMS.
Donaţii de câte doi euro prin SMS pentru achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pământului" a lui Constantin Brâncuşi s-au putut face începând de vineri, 22 iulie."Peste 10.000 de euro s-au strâns în doar 24 de ore de la lansarea donaţiei prin SMS", a scris sâmbătă, 23 iulie, Corina Şuteu pe pagina sa oficială de Facebook.Şase zile mai târziu, în 29 iulie, a anunţat că au fost trimise peste 10.000 de SMS-uri (deci s-au donat peste 20.000 de euro, prin SMS).
Numărul de SMS-uri trimise este actualizat constant şi poate fi verificat la acest link:http://www.donatie.ro/index.php/doneaza-prin-sms/alege-organizatia/brancusi-e-al-meu.Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia pământului", lansată de Guvenul României şi Ministerul Culturii, se va derula până pe 30 septembrie, suma totală care trebuie strânsă fiind de şase milioane de euro.
Până la data de 15 iulie s-au strâns 306.773 de euro. La data de 1 august va fi anunţată suma actualizată, având în vedere că pe pagina de Facebook dedicată campaniei (https://www.facebook.com/CuminteniaPamantului.ro) în zilele de 1 şi 15 ale fiecărei luni de campanie, se anunţă sumele colectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu