sâmbătă, 30 iulie 2016

RELIGIA, CEA MAI MARE ESCROCHERIE A OMENIRII ?!

Cercetătorul Michael Paulkovich vine cu o teorie incredibilă. Acesta susţine că Isus Hristos nu a existat niciodată. Cercetătorul a ajuns la această concluzie după ce a analizat 126 de texte istorice. Paulkovich nu a găsit în cele 126 de texte nicio frază care să menţioneze numele lui Isus Hristos. Astfel, acesta susţine că este un "personaj mitologic care nu a existat niciodată".
"Atunci când am analizat cele 126 de texte – scrise de autori care ar fi trebuit să fi auzit de Isus, dar nu l-au menţionat, precum Pavel, Marcion, Athenagoras şi Matei, într-o tetralogie care i se opune lui Hristos, tăcerea din Qumran, Nazareth şi Bethleem, poveştile contradictorii din Biblie, şi multe alte mistere şi omisiuni – a trebuit să ajung la concluzia că Iisus este un personaj mitologic. Isus din Nazareth nu-i nimic mai mult decât o legendă urbană sau deşertică, cel mai probabil rezultatul minţilor înfierbântate ale unor rabini evanghelici care, probabil, chiar au existat în realitate. Poate cea mai tulburătoare tăcere este aceea a legendarului super-salvator, Iisus, fiul Domnului, aparent trimis într-o misiune suicidară pentru a ne salva pe toţi de noţiunea copilărească a păcatul lui Adam, spune cercetătorul, informează efemeride.ro.
 
Intrebari :
1. De ce Iisus nu a lasat nimic scris de El insusi cu toate ca era educat? Toate "scrierile" le-au facut personaje care nu L-au cunoscut si la multi ani dupa moartea acestuia ? De ce Isus este venerat ca si Dumnezeu, cand este jumatate om, fiind nascut de o muritoare ? Unde a fost Isus pana la 30 de ani ? A calatorit in Asia, unde a cunoscut budismul si ulterior l-a copiat?
2. Daca evreii L-ar fi recunoscut ca Mesia, de ce l-au salvat pe Barabas?
3. De ce Iisus s-a aratat "inviat" intai Mariei Magdalena si nu Mariei-mama Sa (acum la fel de "sfanta" ca insusi Iisus), ori "sfintilor" Sai discipoli?
4. De ce sunt mentionati o multime de indivizi care s-au autoproclamat "Mesia", penultimul imediat dupa moartea lui Iisus cand a vrut sa-si "cumpere" recunoasterea de la Petru, iar ultimul la sute de ani mai tarziu, care are si astazi adepti?
5. De ce principalii "martori" erau inruditi cu Iisus : Lazar si Iosif din Arimateea ii erau unchi, iar Ioan Botezatorul, var ?
6. De ce Biblia sustine ca nu a fost casatorit, se stie doar ce "statut" aveau atunci in societate, barbatii necasatoriti? Fara Maria Magdalena care era bogata, care L-a finantat si a spus prima ca "a inviat", nu exista religia crestina. Iar conceputul de reancarnare este mult mai vechi, intalnit la budisti, hindusi, etc., de unde a fost preluat ?
7. In ce conditii s-au desfasurat "lucrarile" de la Niceea impuse si supravegheate strict de Constantin?  Cum a ajuns Elena-mama "imparateasa" si "sfanta" dupa ce a fost rejectata de societatea romana, de imparat, dar si de sotul ei, un capabil general roman, numit ulterior (co)imparat si care a si divortat anterior de ea ? Constantin fiul (zis cel "Mare"?)  a ajuns imparat doar datorita meritelor tatalui sau care l-a numit succesor.  Cu siguranta generalul-imparat nu credea ca fiul lui nu este in stare sa-si gaseasca o sotie/ imparateasa si a numit-o in rang pe Elena cea hulita la Roma, iar acesti "imparati" pacatosi au pus bazele credintei crestine ?
8. Daca preotii cred in Biblie, de ce nu respecta nici macar primele trei porunci? De ce se inchina la tot felul de icoane, moaste, "sfinti"? De ce lacasurile de cult in loc sa fie "case rugaciuni ale "Domnului", poarta numele / hramul diferitilor "sfinti"?             Isus a fost condamnat la moarte de "binomul" camatari & cler care, ca si acum au aceleasi pacate lacome. SC "Parohiile" sunt cele mai profitabile SRL-uri din tara, taxeaza credulii cu cat vor, nu dau chitante, nu platesc impozite, iau bani si de la Buget. Sunt preotii paraziti care vand iluzii pe bani, exploatand frica ancestrala de moarte a "credinciosilor"?                                                                                            De ce preotii nu fac cursurile de religie in biserici si nu in scoli?  Se tem ca nu vor avea cursanti ? De ce nu se opun profesorii de stiinte exacte din scoli cand vad ca   preotii ii indoctrineaza pe elevi cu teoria creationista ?
9. Se spune ca Dumnezeu i-a facut din lut pe Adam si Leliah. Leliah prima sotie a lui Adam l-a parasit pe acesta fiind sedusa de Satana (inger "decazut"?). Adam ramanand iarasi singur, Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui. Dupa cum se vede, niciunul din cei 3 copii divini originali "nu au fost de treaba / fara de pacat" , fiind izgoniti din Rai. Daca insusi Dumnezeu a creat copii pacatosi, cum putem fi noi, urmasii acestora altfel ?  De ce Dumnezeu care a facut Lumea, i-a facut pe oameni primitivi (Homo erectus, Neandertahal, etc.), iar apoi i-a lasat  mii de ani sa evolueze pana la Homo sapiens ? De ce nu i-a facut direct "oameni" evoluati ?
10. De ce permiteDumneZeul  crestin, budist, hindu sa-i fie ucisi "copiii de catre musulmani si de ce Allah accepta ca islamistii sa ucida oameni? Istoria este una a razboielor, oare si miile de Zei din "ceruri" se razboiesc intre ei?  De ce capii bisericilor crestine, budiste, hinduse nu protesteaza contra islamului fanatic ? Fiindca scopul lor este doar sa-si tina "supusii" in minciuna si prostie pentru ai escroca mai mult ?
Daca Dumne Zeii au facut Lumea, atunci de ce nu i-au legatura cu noi mai ales acum cand islamisti fanatici decapiteaza crestini? Nu pot trimite macar un e-mai, sau Fax? De 5o de ani statii radio puternice trimit semnale radio in galaxia noastra (Milky way), dar nu s-a primit niciun raspuns?
11. De ce au creat acesti Dumnezei miliarde se sori si planete, nu era de ajuns sa faca cate una de fiecare religie? De ce daca fiecare Dumnezeu a creat totul dupa voia lor, acest "tot" se supune in realitate legilor fizicii, chimiei, mecanicii, biologiei, etc.? Toti oamenii aratam la fel si genetic "inruditi", de ce nu si-au creat miile de Zei copiii cu alte forme si caracteristici morfologice-fiziologice?
Sa fi fost popoarele antice mai inteligente fiindca au crezut intr-un singur "Creator" : Soarele ("RA"), care a facut posibila viata, care ne da zilnic caldura, lumina si ne mentine pe orbita stelara? Vor spune unii ca si Soarele a fost creat de Dumnezeu. Intrebarea vine de la sine : dar pe Dumnezeu cine l-a creat?  Daca acceptam ca Dumnezeu i-a creat pe Adam, Leliah, Eva, Satana, ingeri, etc., de ce nu S-a putut crea singur pe Sine si l-a creat pe Iisus, cu o femeie pamanteana si inca maritata (Maria avea 14 ani iar sotui ei Iosif, 90) ? Asa ceva mai faceau doar Zeii olimpieni, dar acestia au o scuza, erau umanizati, aveau mama si tata, locuiau in Olimp pe Pamant, si nu aiurea undeva nedefinit, invizibili si intangibili.
Dileme : Universul cunoscut are 16,8 miliarde de ani, iar sistemul nostru solar 4,5 miliarde, asta inseamna ca au existat si Dumnezei ancestrali ? De exemplu, sa fi existat un Dumnezeu al dinozaurilor cu sute de milioane de ani inaintea aparitiei primilor hominizi pe Pamant acum 200.000 de ani in estul Africii ( in acest caz, sa fi fost Dumnezeul uman, negru, doar se spune ca "L-a creat pe om dupa "chipul si asemanarea Sa" ?
Oare cum isi inchipuie un "credincios" ca va fi inviat, doar osemintele au ramas pe Pamant ? Cu ce va merge "sufletul" in Rai / Cosmos, mii de ani lumina?  Va fi inviat la varsta mortii, batran si bolnav?  Ce se face daca se va "intalni" prin Rai sau Iad cu un canibal din Neaderthal ?
Care sunt "noii calareti" ai Apocalipsei? Cresterea demografica umana necontrolata, distrugerea Mediului, inechitatile sociale, paranoia / minciuna / lacomia conducatorilor, razboaiele, bolile pandemice si cataclismele naturale extreme.
Concluzie ?
Daca Religiile mizeaza pe prostia si lipsa de educatie a enoriasilor, este adevarata zicala ca "religia este cea mai mare escrocherie a omenirii"?
Care este viitorul Religiei ? Sondajele de opinie arata clar o scadere continua a increderii cetatenilor in Religie. Fenomenul se va amplifica cu cat popoarele vor fi mai educate (stiintific).
 
Einstein: Dumnezeu este expresia si produsul slabiciunii umane
In scrisoare, datata 3 ianuarie 1954, savantul scria: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende primitive". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", adauga acesta.

                                                                       Costin POPA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu