duminică, 31 iulie 2016

42% dintre români sunt analfabeți funcțional !

Un studiu recent relevă un adevăr arhicunoscut de ani de zile ! Ușor cosmetizat. În realitate, între 40 și 60% nu înțeleg adevăruri simple, pe fondul unei lipse acute de cultură generală și informații elementare. De aceea, europenii nu trebuie să se tot mire de ceea ce se întâmplă la poale de Carpați ! 
Dacă ar exista un sistem de educație eficient, la nivelul familiei și în școli, ar fi șanse să ne revenim, la o normalitate europeană, în 30-40 de ani.
Cum nu avem, evenimentele actuale se vor tot înmulți: hoții, găinării, beții, violuri, accidente, imoralitate, minciună și multă, multă cleveteală cu: agenturili sunt de vină, străinii ne vor răul, noi suntem buricul pământului, americanii, rușii ... etc. etc. etc. !
Nu, stimabililor, ne-am făcut-o cu mâna noastră !  Cu politicienii noștri imorali până în măduva oaselor, infatuați și imberbi.
Cu familii de slabă calitate, reduse la nivelul instinctelor animalice (sex, mâncare, băutură), cu învățământul nostru de doi lei ce scoate „titrați” analfabeți pe bandă rulantă, cu televiziunile noastre (?!?) ce ne imbecilizează non stop și tot felul de factori „civilizatori” formatori de zombi !
O mocirlă generală, în care câțiva se zbat să îndrepte lucrurile.
Există o șansă cu milioanele de români plecate și educate de ani buni de Occident. Muncesc din greu acolo, dar le place lumea civilizată, unde nimeni nu-și bate joc de nimeni ! Sunt slabe speranțe că se vor mai întoarce vreodată acasă. România, frumoasă țară !
Q.E.D !

 Toate bune?!



                                             Sergiu Găbureac 
                       VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
                        http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
                                                             


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu