duminică, 31 iulie 2016

România, vizată de ISIS !

Un simpatizant Stat Islamic, depistat de autorităţile britanice în timp ce vroia să ajungă la Bucureşti cu avionul, a fost condamnat la închisoare pentru trei ani şi jumătate.

Tânărul, un cetăţean finlandez de origine somaleză în vârstă de doar 19 ani, era student la Informatică la Londra, informează dailymail.co.uk, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Acesta a fost coborât din avion chiar înainte de decolare şi a fost arestat imediat! Ulterior, a recunoscut că ar fi vrut să ajungă de fapt în Siria pentru a se alătura grupării teroriste ISIS. Asta, deşi avea cumpărat bilet dus doar până la Bucureşti, achiziţionat din banii de studii.

În urma cercetărilor, s-a descoperit faptul că Cubeyda Hassan Jama ar fi învăţat cum să construiască o bombă, iar în bagajele sale au fost găsite cotiere şi genunchiere, ”un ghid explicit de luptă în numele Daesh”, un încărcător solar, o trusă de prim ajutor, împreună cu două perechi de ochelari, ochelari de înot, şampon, o maşină de tuns barba, precum şi o agendă în care erau scrise câteva pagini în limba arabă.

Cu ajutorul unui translator, s-a descoperit că pe una din pagini era scris şi jurământul de credinţă pentru liderul ISIS: „Jur credinţă comandantului credincioşilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace şi binecuvântare acestuia!”

În urma percheziţiilor pe care oamenii legii le-au făcut la locuinţa lui Cubeyda Hassan Jama din Thornton Heath, un cartier din capitala londoneză, s-au descoperit mai multe elemente care indică dorinţa bărbatului de a se alătura teroriştilor: o listă cu locuri de muncă în cadrul ISIS (asistent, bucătar, mecanic, profesor, antrenor de fitness) şi instrucţiuni pentru construirea unei bombe.

În laptopul suspectului au fost găsite mai multe înregistrări video macabre cu execuţiile ISIS, o listă de echipamente recomandate de jihadişti, un folder numit „Sacrificiu de sine” şi cartea ‘Hijrah to Islamic State’. Aceasta din urmă reprezintă un ghid cu informaţii detaliate despre aderarea la ISIS.

Sursa citată nu precizează data la care Cubeyda Hassan Jama a fost depistat de către autorităţile britanice, cert este faptul că acesta a fost condamnat la sfârşitul lunii iulie 2016 la închisoare pentru trei ani şi şase luni de zile. Sursa www.gandul.info 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu