marți, 4 aprilie 2017

Noutăți "Let's Do It, Romania!" - Am anunțat câștigătorii proiectului "Let's Be ECO!"

716 școli și peste 57.000 de elevi în "Let's Be ECO!"
 
Suntem foarte bucuroși și mândri să îți spunem că 1 din 4 școli din mediul rural s-a implicat în Let`s Be Eco! - concursul nostru de reutilizare creativă, organizat în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu. 500 de laptopuri și birouri vor merge către câștigători.
A fost o surpriză și pentru noi, mai ales ca lucrările elevilor sunt tare, tare frumoase. Mai multe lucrări poți vedea în albumul nostru foto de pe Facebook.
Donează 2% pentru "Let's Do It, Romania"
După cum știi, este acea perioada din an în care fiecare dintre noi completează formularul pentru a direcționa 2% din impozitul pe venit pentru o cauză în care crede.
Dacă te numeri printre cei care donează an de an 2% pentru "Let`s Do It, Romania!", îți mulțumim. Cu ajutorul tău, strângem fonduri care ne ajută să mergem înainte și să dezvoltăm proiecte care protejează mediul, dezvoltă comunitățile și educă elevii.
 
Cum donezi 2%? 
 
1. Completezi un formular
Declaratia 230, dacă în 2016 ai avut venituri numai din salarii, sau Declarația 200, dacă ai realizat în 2016 și alte venituri (din salarii sau activități independente sau numai din activități independente). Am completat deja declarațiile cu datele noastre:
Formularele sunt pretiparite cu datele Viitorul in Zori – Asociația care deține brand-ul "Let`s Do It, Romania!" și organizează toate proiectele sub această umbrelă, tu trebuie doar să completezi de mână, cu datele tale personale și să semnezi.

2. Trimiți formularul la ANAF

Prin poștă, cu scrisoare recomandată; îl depui direct la registratura administrației financiare sau ni-l trimiți nouă la sediu: Str. Biserica Amzei, 21-23, Corp C3, parter, Sector 1, București.
Mulțumim, Doerule!
Echipa națională "Let's Do It, Romania!" a fost în teambuilding
În weekendul 18-19 martie, Doers din toată țara s-au întâlnit la Sibiu, intr-un teambuliding național "Let`s Do It, Romania!". Ne-am revazut cu oameni dragi, colegii noștri care au organizat Ziua de Curățenie Națională 2016.
Am împărtașit povești emoționante și pline de curaj, ne-am distrat și am plecat inspirați pentru noi proiecte care schimbă în bine oamenii și mediul. Urmărește-ne în continuare, te vom anunța îndată ce lansăm noi campanii! 
Am pregătit pentru tine o sinteză a celor mai importante articole pe care le-am scris pentru blogul "Let's Do It, Romania!":
Iași, primul municipiu din România care și-a asumat tranziția către economia circulară
Municipiul Iaşi se alătură reţelei internaţionale „Oraşe Zero Deşeuri” (”Zero Waste Municipalities”) şi devine primul municipiu din România cu o populaţie de peste 350.000 de locuitori care se angajează să implementeze soluţiile „zero deşeuri”, cu impact dovedit în alte peste 350 de oraşe europene, în tranziţia către economia circulară.
 
Citește mai mult
Interviu Florina Mirică, membră "Let's Do It, Romania!"
 
Fă cunoștință cu Flori! Scrie pe blog și pe rețelele sociale, discută cu presa, creează vizualuri și, în general, comunică ce-i important despre “Let’s Do It, Romania!”.
A intrat în LDIR ca voluntar și, ușor, ușor și-a găsit locul în echipa de bază, unde a încercat până acum tot ce înseamnă comunicare. Dacă ne-ai lăsat un mesaj pe Facebook, e posibil să fi vorbit deja cu ea.
Citește mai mult
Raportul ANPM - Cum a stat România la capitolul deșeuri în 2014
Au apărut datele oficiale privind managementul deșeurilor pentru anul 2014. Deși acest raport trebuia să apară în urmă cu 2 ani, motivul întârzierii este legat de colectarea datelor de la operatorii economici, care a durat foarte mult. 
Pe blog poți citi câteva date cheie din capitolul referitor la generarea și managementul deșeurilor.

Aplicația "Litterati" - vezi un deșeu, îl pui la coș și marchezi locul pe hartă!
 Litterati este o aplicație care te ajută să semnalezi deșeurile pe care le găsești aruncate. Cum funcționează: atunci când vezi un deșeu aruncat într-un loc nepotrivit, îi faci o pozăadaugi locația și selectezi brandul produsului. După aceea, desigur, îl duci la un coș de gunoi. Din asta rezultă o hartă a deșeurilor din lume. Aceste date vor fi folosite pentru a lucra cu organizațiile și companiile pentru a găsi soluții sustenabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu