sâmbătă, 1 aprilie 2017

Rămas bun, prietene Mitruţ din Rus!

                 Dumitru Şovago alias Mitruţ din Rus ne-a părăsit discret, exact invers de cum era el în viaţa de zi cu zi sau cum îl ştiam şi-l vedeam la întâlnirile intelectuale şi culturale la care participa, în special de când se pensionase.


Multe lucruri puteai învăţa de la Domnia sa: cum se curtează şi cere o fată de la părinţi, strigături la un joc de ceteră de pe Fisculaş, cum se uscă poamele sau coace pâinea în cuptorul tradiţional şi câte şi mai câte. Poate cel mai important lucru, să nu te dai bătut în aflarea adevărului istoric şi să fii român zi şi noapte! Era patriot român dar şi local. Greco-catolic din tată în fiu, era mândru de familia lui şi avea prieteni peste tot, iar pe unii îi dojenea atunci când greşeau, asemeni unui dascăl pe elevul său!

Iată că o boală necruţătoare, nemiloasă, l-a luat dintre noi şi cu siguranţă Mitruţ din Rus (cum îi plăcea să fie alintat) ne va lipsi de acum încolo la discuţiile despre religie, istorie, folclor, la lansări de cărţi la Biblioteca Judeţeană ori întâlniri la Academia OJT, unde îi plăcea să-i asculte pe oamenii de spirit ai Băii Mari şi să intervină cu argumente zdrobitoare, atunci când era cazul!
Dumnezeu să te odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Drum bun Mitruţ!

                                                                                 Gelu Dragoş


Notă. Înmormântarea va avea loc duminică, 2 aprilie, ora 13,oo în localitatea defunctului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu