vineri, 18 august 2017

Comunicat de presă


18 august 2017
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0730-927959

Măsuri pentru îmbunătățirea planului de securitate la serviciile publice comunitare de permise și pașapoarte

               Subprefectul Alexandru Cosma a convocat astăzi, 18 august a.c., o întâlnire de cooperare cu structurile specializate de la nivel județean ale Ministerului Afacerilor Interne pe tema planului de referință ce are ca obiect principal îmbunătățirea nivelului de securitate la serviciile publice comunitare de permise și pașapoarte. Planul de măsuri aprobat de conducerea ministerului prevede acțiuni etapizate care vor fi puse în aplicare și care vor fi comunicate la nivel central.
               Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliției al Județului Maramureș, chestor de poliție dr. Viorica Marincaș și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul Maramureș”, lt.col Marcel Petru Florișteanu au adus în discuție faptul că la nivelul celor două servicii publice comunitare este realizată analiza de risc, dar și existența unui plan de cooperare  între Instituția Prefectului – Județul Maramureș și cele două inspctorate. Alte propuneri identificate au făcut referire la organizarea activității și serviciilor de pază, la regulile de acces și de circulație în obiectiv, conduita în serviciu a angajaților. 
               Subprefectul Alexandru Cosma a spus: ”Am considerat necesar să implementăm măsurile necesare de securitate care, până la urmă,  sunt în folosul serviciilor publice comunitare Evaluarea riscurilor de patrimoniu ne determină să aducem îmbunătățiri cu privire la dotarea clădirii în care funcționează cele două servicii publice aflate în slujba cetățeanului. De asemenea, trebuie să ne adaptăm progresului tehnologic, să implementăm, din punct de vedere tehnic, serviciii de monitorizare performante și să beneficiem de intervenția rapidă a structurilor specializate în cazul produceriii unor incidente de securitate sau de păstrarea ordinii și liniștii publice.”
               Conducerea Instituției Prefectului - Județul Maramureș va solicita de la nivel central fondurile necesare pentru modernizarea clădirii și a sistemului de monitorizare, respectiv a lucrărilor de mentanță a sistemului de securitate existent.
             


Instituția Prefectului – Județul Maramureș 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu