joi, 17 august 2017

SCRISOARE DESCHISĂ A PROFESORILOR CĂTRE MINISTRUL EDUCAŢIE, LIVIU MARIAN POP

 "Stimată redacţie,

Suntem un grup de profesori dintr-o scoala generala din Bucuresti. Urmarim cu atentie de cateva zile subiectul <<manualelor auxiliare>> si marturisim cat se poate de sincer ca nu intelegem ce se intampla si cum se va finaliza toata aceasta tevatura.

Ministrul Liviu Marian Pop a anuntat la inceputul lunii august ca << niciun manual auxialiar nu va mai intra in scoli >>. S-a scris si s-a anuntat ca toate manualele auxiliare au fost interzise si urmeaza sa apara o comisie care sa << revizuiasca normele pentru avizarea si acreditarea manualelor auxiliare >>.

In primul rand, eu si colegii mei nu am inteles daca dispar definitiv manualele auxiliare sau doar se revizuiesc. Ne asteptam sa apara alte auxiliare, de la alte edituri, sau poate tot cele existente, dar imbunatatite?  Si cand se va intampla asta?

Comisia ar urma sa fie alcatuita din << reprezentanti ai ministerului, sindicatelor, parintilor si elevilor >>. A fost ea constituita? A inceput sa lucreze? Cam cand se estimeaza ca vor fi gata aceste norme metodologice?

Apoi, dupa ce vor aparea normele, cand se estimeaza ca vor fi avizate materialele auxiliare pentru a putea ajunge in scoli?

Pe mine, dar si pe colegii mei, ne intereseaza in mod direct cu ce materiale vom preda elevilor cand incepe scoala. Suntem la jumatatea lunii august, mai e mai putin de o luna pana la prima zi de scoala.

Trebuie sa stiti ca multi profesori folosesc auxiliare pentru a lucra suplimentar sau complementar cu elevii lor. Unele lucruri pur si simplu nu se gasesc in manuale, ori nu sunt suficient de bine explicate.

In plus, la fiecare inceput de an scolar, in ultima vreme, nu au existat (fizic) manuale, iar auxiliarele au fost singura solutie pentru a preda la clasa.

Daca se poate, am vrea sa adresam cateva intrebari la care domnul ministru, sau poate altcineva de la minister, sa ne raspunda punctual:

- vom avea manuale pentru elevi in primele saptamani de scoala? 

- vom mai putea sau nu sa folosim manuale auxiliare? Dispar aceastea definitiv sau doar se revizuiesc?

- ce li se poate intampla profesorilor care aleg sa lucreze cu elevii lor folosind manuale auxiliare? Vom fi amendati, concediati, apostrofati sau avertizati?

Va multumim pentru intelegere si sper sa reusim sa capatam raspunsuri in timp util,


Un grup de profesori".

Un comentariu:

  1. Exact asta mă intreb și eu și cred ca majoritatea cadrelor didactice!Ce vom spune părinților în prima zi de școală,nu manuale,nu auxiliare!?Dl. Ministru a sugerat să nu mai xeroxam fișe în școala (in cazul în care scoala are copiator), atunci cum vom lucra în primele săptămâni de școală?Logic:xeroxam din bugetul nostru,din salariile noastre mărite (așa cum afirmă unii oameni sarcastici,cărora li se pare că avem prea mulți bani în comparație cu orele lucrate)!

    RăspundețiȘtergere