sâmbătă, 12 august 2017

Secret rușinos despre Mugur Isărescu, ținut ascuns timp de 20 de ani

Aşa a început trădarea.


În 1998, lucram împreună cu Nicolae Văcăroiu la o carte care s-a vândut ca pâinea caldă, iar acum nu se mai găseşte nici măcar în anticariate. România, jocuri de interese, despre care puteţi afla mai multe aici, s-a bucurat de o mare apreciere şi în Europa, fiind o lucrare adeseori citată şi prezentă în bibliogafia unor lucrări de doctorat.
Vă miră ? Probabil, fiindcă Nicolae Văcăroiu a fost şi el demonizat precum toţi cei care au încercat, de-a lungul timpului, să atragă atenţia că Vestul încearcă să ne cumpere la preţ de matineu.România, jocuri de interese cuprinde previziunea tuturor evenimentelor economice şi sociale care s-au derulat în ultimii 20 de ani.
Ei bine, lucrând la această carte, Nicolae Văcăroiu mi-a spus multe lucrui şi despre mulţi cu rugămintea să rămână off record şi aşa au rămas. Probabil că dacă aş scrie încă o carte cu ceea ce am aflat atunci, fără permisiunea de a publica, ar roşi mulţi.
Voi divulga doar un scurt episod, scurt dar de o mare încărcătură simbolică.
O fac din două motive. Peste câteva săptămâni, Nicolae Văcăroiu iese la pensie, îşi încheie astfel cariera. Pe de altă parte, personaul despre care voi vorbi, Mugur Isărescu, continuă şi după un sfert de veac să ne ia de proşti, vorbindu-ne în derâdere. Fiindcă nu poţi caracteriza altfel recenta declaraţie că băncile nu plătesc impozit fiindcă nu fac profit.
Nicolae Văcăroiu: „România era într-o situaţie delicată, vapoarele cu motorină aşteptau pe mare să achităm factura. M-am gândit să iau un împrumut de la Nomura, erau condiţii avantajoase şi nu mi se cerea nimic în schimb. L-am chemat pe Mugur Isărescu şi l-am informat despre intenţia mea. Era pe la prânz. A doua zi când am ajuns la birou, la ora 7, mă aştepta reprezentantul FMI. Omul nostru mă trădase, sunase la Washington şi mă dăduse în primire.”
Din astfel de mici sau mari episoade s-a plămădit amara trădare a României.
Autor: Gheorghe Smeoreanu
Sursa: Criterii.ro

Un comentariu:

  1. Isarescu si Kovesi doua peresoane publice in Romania asta batjocorita de 27 ani , zi de zi, care nu raspund in fata nimanui , mai rau decat cel care la o abureala de proces spunea ca nu raspund decat in fata Marii Adunarii Nationale . ISARESCU- KOVESI , cei mai puternici oameni din tara, mai tari decat un presedinte, un parlament , un guvern etc, Vor raspunde odata in fata lui Dumnezeu , dar pana atunciu rusinica , celor vinovati de atitudinea sfidatoare a acestora, apoi presei si a celor enumerati mai sus . In spatele Inaltimilor celor doi , stau doar nulitati , altfel nu se explica sfidarea lor ...

    RăspundețiȘtergere