vineri, 6 aprilie 2018

FRIPTURĂ DE IED LA CUPTOR




 Friptura de ied pregătită simplu dar cu un rezultat extraordinar de gustos. Orice începător în ale bucătăritului o va pregăti şi va avea succes garantat.

INGREDIENTE:
·       Pulpele iedului
·       Coaste
·       2 cepe roşii
·       6-8 căţei usturoi
·       1 măr mare sau 2 mai mici
·       Ulei
·       1 cană vin alb
·       1/2 cană apă
·       Sare
·       Piper
·       Cimbru uscat

PREPARARE:
Acoperim fundul tăvii cu ulei (cât să fie bine acoperit), apoi punem carnea. O condimentăm cu sare, piper, cimbru. Printre bucăţile de carne strecurăm felii de mere, căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate pe lungime şi felii de ceapă (ceapa o tăiem în 6-8 felii).

Turnam vinul şi apa şi acoperim cu o folie de staniol. Dăm tava la cuptor, la 200° în jur de 90-120 minute, având grija ca din când în când să stropim cu sucul din tava. Dacă se evaporă sucul adăugăm apă călduţă, cât este necesar.
Luăm apoi folia şi lăsăm să se rumenească uniform pe ambele părţi.

Friptura de ied la cuptor poate fi însoţită de o salată orientală simplă sau o salată verde cu lămâie şi ridichi.

Să aveţi poftă bună! Hristos a Înviat!

                                                          Ana Ardusădan Dragoş






                                                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu