joi, 28 februarie 2019

COMUNICAT DE PRESĂ - ASOCIAŢIA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

COPIII NENĂSCUŢI: CERTIFICAT DE NAŞTERE ORI CERTIFICAT DE MOARTE?!



V-ati gindit vreodata ca trăim vremuri când nivelul de civilizație al unei națiuni e definit de nivelul ei de depravare, de atrocitățile pe care le comite?

Printre aceste atrocități e și uciderea copiilor nenăscuți, adică avortul. Cu cât nivelul de depravare e mai răspândit și numărul copiilor avortați e în creștere, cu atât nivelul civilizațional e socotit mai ridicat, iar, privind avortul, cu cât liberalizarea lui e mai pronunțată, cu atât considerăm că nivelul de civilizație e mai înalt.

Cel puțin asta ar fi concluzia pe care am putea s-o tragem drin adoptarea recentă, însoțită de aplauzele deputaților, a legii statului New York, care permite avortul până exact în momentul nașterii copilului, moment în care mama decide dacă acel copil va primi certificat de naștere ori certificat de moarte.

Legea adoptată în acest sens în New York, luna trecută, a zguduit conștiința Americii. Un politician american, însă,  a folosit acest prilej pentru a scrie și rosti în plenul senatului american o declarație care la rândul ei a zguduit conștiința Americii, dar în sens pozitiv. E vorba de declarația senatorului Josh Hawley. Vă oferim traducerea în limba română a declarației sale.

Dacă aceasta ar fi singura realizarea a senatorului Hawley pe durata mandatului său de șase ani în Senatul Americii, votul milioanelor de cetățeni ai statului Missouri care l-au catapultat pe domnul Josh Hawley în Senatul Statelor Unite s-a meritat.

Declaratia Senatorului Josh Hawley

„Domnule președinte, sprijin proiectul de lege curent pentru protejarea copiilor nenăscuți. Această legislație ar asigura  ca furnizorii de asistență medicală sa trateze copiii care s-au născut în viață după încercări eșuate de avort, cu aceeași grijă, cu care ar trata orice alt copil născut în aceeași fază a sarcinii.

Într-un fel, este foarte greu de imaginat că o astfel de legislație este chiar necesară în Statele Unite ale Americii. În secolul al XXI-lea, când, în fiecare zi, noile tehnologii avansate aduc noi revelații despre minunile vieții umane, este greu să înțelegem extremismul politicienilor din New York și acum în Virginia, care ar refuza protecția legii pentru cei mai vulnerabili membri ai societății noastre - pentru nevinovații nenăscuți – si  ar permite să li se  întrerupă viața, ar permite să fie uciși înainte de momentul nașterii.

Este chiar adevărat la ce s-a ajuns acum în Statele Unite? Sincer, nu-mi pot imagina o viziune mai puțin justa  sau mai puțin în concordanță cu bunătatea și compasiunea poporului american. Într-o alta ordine de idei, poate că nu ar trebui să fim atât de surprinși. La urma urmei, cruzimea și extremismul susținut de un număr tot mai mare de politicieni au constituit înțelepciunea convențională pentru o mare parte a istoriei cunoscute.

Deseori, consideram că  grecii antici au fost fondatorii  democrației, dar, cu toate astea, o mare parte a grecilor au considerat că majoritatea oamenilor s-au născut  sclavi și că viața lor era total lipsită de valoare. Au avut o democrație, desigur, dar era democrația celor câțiva dintre cei care conduceau asupra multora.

Romanii au avut aceeași părere. Țineau majoritatea populației în lanțuri. Ei au ucis cu infamie copiii pe care nu i-au dorit și i-au  abandonat pe dealuri sau în locuri pustii. Romanii aveau o republică, dar cetățenia era pentru cei câțiva. Puterea guverna. Majoritatea vieților, credeau ei, nu contau.

Aceasta a fost regula generală a veacurilor. Aztecii, mayașii, incașii au practicat sacrificiul  copiilor. Arheologii au descoperit recent un cimitir datat din timpul imperiului din Peru, unde mai mult de 140 de copii au fost dezmembrați într-un ritual de sacrificiu…și așa au trecut anii. Puterea ii asuprea pe cei slabi. Cei puțini ii stăpâneau  pe cei mulți. Viața individului nu avea valoare.

Noi, în Statele Unite ale Americii, avem o altă convingere. Constituția noastră a fost scrisă și întregul edificiu al libertății americane depinde de o credință foarte diferită, de o credință care este pe cât  de simplă, pe atât de  puternică - că fiecare viață contează. Noi credem și este mândria noastră să credem că fiecare persoană are demnitate și  valoare – valoare care nu îi este dată unei persoane pentru cât de puternică sau cât de bogată este, valoare care nu îi este dată de Stat sau oraș, nu depinde de locul  nașterii sau de statutul social, ci este valoarea dreptului datorită a ceea ce este - o ființă umană creată după chipul Dumnezeului cel viu.

Aceasta este credința noastră, și împotriva fluctuațiilor istoriei, este un crez revoluționar. Este un crez care i-a inspirat pe primii creștini să-i salveze pe acei copii, pe care romanii i-au lăsat să  moară, și apoi să-i elibereze. Este crezul care i-a condus să construiască spitale și școli și, mai târziu, universități, pe convingerea că toți oamenii ar trebui să fie îngrijiți, că toți ar putea învăța și că toți s-ar putea guverna singuri. Este un crez care a doborât imperii și a redescoperit ce a fost uitat. Este credința constituției noastre și a întregului nostru mod de viață.

Da, ne-am străduit să realizăm acest lucru în această Națiune. Ne-am străduit să o transformam in realitate  și am și eșuat de multe ori, dar această luptă, pentru această credință, definește istoria noastră și ne leagă ca americani, și din nou această credință este  disputată în vremurile noastre.

Știu că unii, când văd acest val crescând de barbarie și cruzime, ajung să se simtă în culmea disperării, dar eu nu. Mă gândesc la cuvintele lui Lincoln, care vorbea despre lucrarea neterminată a acestei națiuni și am curajul să spun că după toți acești ani, suntem încă o națiune revoluționară.

Trebuie să avansăm cu această generație pentru credința noastră revoluționară. Să nu ne întoarcem la întunericul și cruzimea trecutului. Să nu ne întoarcem la regula arbitrară a celor puternici și a celor puțini. Să ne afirmăm din nou credința noastră fundamentală pentru  valoarea egală și pentru demnitatea egală a tuturor. Așa cum vom proceda, așa ne vom păstra partea noastră de libertate și dreptate în zilele noastre”.

CAMPANIA DE COLECTARE SEMNATURI - CANDIDATURA LA EUROPARLAMENTARE A DOMNULUI PETRE COSTEA

Acum o saptamina am anuntat inceputul campaniei de strins semnaturi pentru candidatura independenta la europarlamentare a dlui Petre Costea, Presedintele Aliantei Familiilor din Romania. Campania a inceput pe 19 februarie si se incheie pe 25 martie. Ca atare incercam sa comunicam cu miscarea pro-viata si pro-familie privind acest subiect cit mai des. Va rugam cititi anuntul cu atentie si sprijiniti-ne sa adunam semnaturile de care avem nevoie pentru a pune miscarea pro-familie si pro-viata in Parlamentul Europei incepind cu 26 mai.

Dragi prieteni, În data de 19 februarie 2019, în Monitorul Oficial a fost publicat formularul de semnături pentru susținerea candidaturii mele independente la alegerile europarlamentare din 2019, astfel etapa strângerii de semnături a început oficial.

Vă reamintesc că pentru a-mi înregistra candidatura independentă am nevoie de cel puțin 100.000 de semnături valabile și sunt sigur că prin implicarea dvs. putem atinge acest deziderat. Renașterea Europei nu mai poate fi o simplă expresie, ea trebuie să devină realitate!

În continuare vă prezint procedura de completare a formularelor de semnături și centralizarea lor la nivelul orașului și județului dvs.
Descărcați formularul de semnături accesând link-ul – https://costea-parlamentuleuropean.ro/wp-content/uploads/2019/02/Formularul_listei_sustinatorilor.pdf

Formularul de semnături poate fi solicitat și prin email la dresa: secretariat.petercostea@gmail.com
Formularul de semnături poate fi pus la dispoziție și în format fizic acolo unde nu există posibilitatea imprimării și multiplicării, solicitând acest lucru la emailul  secretariat.petercostea@gmail.com sau la nr. de telefon +40759 584 511
După strângerea semnăturilor, formularele completate vor fi trimise la centrele zonale de colectare până în data de Vineri, 22 martie 2019

IMPORTANT: Datele trebuie să fie complete, citețe, scrise de mână, în original, cu majuscule. Datele incomplete atrag nulitatea lor. Nici o informație din formularul de semnături nu poate fi omisă.
Intrebari: Am primit din partea publicului a sumedenie de intrebari privind modalitatea de stringere a semnaturilor si am gasit util sa identificam intrebarile si raspunsurile. Va rugam cititi cu atentie.

Întrebare: Cine poate semna?!

Răspuns: Toți cetățenii români cu drept de vot (cu vârsta de 18 ani împliniți) și care dețin un act de identitate valabil emis de autoritățile române, neexpirat și cărora nu le-a fost anulat dreptul de vot.


Întrebare: Semnăturile trebuie să fie exclusiv din orașul, județul de reședință?

Răspuns: NU. Semnăturile pot fi date din toate orașele, județele României și din întreaga diaspora.

Întrebare: De ce acte am nevoie pentru a semna?

Răspuns: De cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Întrebare: Pot semna simultan pentru mai multe partide politice sau candidați independenți?

Răspuns: DA.

Întrebare: Se poate semna pe internet sau electronic?

Răspuns: NU.

Întrebare: Locuiesc în afara României (de exemplu în Belgia), pot semna?

Răspuns: DA. Toți cetățenii români cu drept de vot care locuiesc sau  muncesc în afara României și care dețin un act de identitate emis de autoritățile române și valabil, pot semna.

Întrebare: Locuiesc în Republica Moldova sau în Ucraina. Pot semna?

Răspuns: DA. Toți cetățenii români cu drept de vot care locuiesc în Republica Moldova sau în Ucraina și dețin un act de identitate emis de autoritățile române și valabil, pot semna.


Întrebare: Cine poate strânge semnături?

Răspuns: Orice persoană cu vârsta de 18 ani și peste care deține un act de identitate valabil.

Întrebare: Cine completează declarația pe proprie răspundere de pe formularul de semnături?

Răspuns: Persoanele care strâng semnăturile – obligatoriu.    

Întrebare: Care este data limită pentru strângerea semnăturilor?

Răspuns: Cât mai repede.

Întrebare: Cum procedez dacă greșesc datele completate?

Răspuns: Tăiați cu o linie orizontală rândul cu datele greșite și completați un alt rând cu atenție.

Întrebare: Dacă pe formular sunt completate doar câteva din totalul de 15 semnături, este valabil?

Răspuns: DA. Formularul este valabil atât timp cât semnăturile sunt corecte.

Cum putem obține numărul maxim de semnături?

Numărul maxim de semnături poate fi obținut folosind o strategie perseverentă, axată pe următoarele metode:

1. Strângeți semnături în familie și în rândul prietenilor. Dați câte un tabel fiecărui membru de familie și prieten pentru a strânge semnături din familiile și mediul lor de prieteni.

2. Strângeți semnături la locul de munca. Dați câte un tabel fiecărui coleg pentru ca și ei să strângă semnături la rândul lor în familie, de la prieteni etc.

3. Strângeți semnături de la vecini. Dați câte un tabel fiecărui vecin pentru ca și ei să strângă semnături la rândul lor în familie, de la prieteni etc.

4. Strângeți semnături la bisericile și parohiile unde mergeți. Dați câte un tabel fiecărui membru/prieten din biserică ori parohie să strângă semnături.

5. Strângeți semnături la conferințele și la evenimentele la care participați.

6. Strângeți semnături peste tot unde vă aflați în compania multor oameni.

7. Cei care aveți birouri private, cabinete, afaceri ori magazine puteți pune la dispoziția publicului formularele pentru semnături. La fel, ele pot fi puse la dispoziția publicului în librăriile, magazinele și cafenelele creștine sau în alte locuri similare.

8. Organizațiile neguvernamentale pot strânge semnături prin rețelele lor.
Hartă interactivă și centrele zonale de colectare a formularelor de semnături completate


Lista centrelor zonale de colectare a formularelor completate:

Jud. Alba, Alba Iulia – George Popa: 0722 340 748
Jud. Alba, Aiud – Str. Gorunului nr. 34 – Bogdan Ciprian: 0724 570 298
Jud. Arad, Arad – Str. Ioan Alexandru nr. 25, ap. 2 – Adrian Iov: 0724 293 192
Jud. Arad, Arad – Str. Cocorilor nr. 65 – 0257 275 241
Jud. Arad, Arad – Str. Mărășești nr. 24
Jud. Arad, Radna – Str. Detașamentul Păuliș nr. 66
Jud. Baia Mare, Baia Mare – Str. Iuliu Maniu nr. 60 – Cornel Sabou: 0722 307 353
Jud. Bihor, Oradea – Str. Avram Iancu nr. 6 – Cristian Horj: 0743 684 071
Jud. Bihor, Oradea – Str. Primăriei nr. 31A
Jud. Bihor, Beiuș – Str. Aurel Vlaicu nr. 5 – Petre Beltechi: 0745 770 302
Jud. Bistrița, Bistrița Năsăud – Călin Pop: 0754 805 985
Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Viilor nr. 10 – Ioan Asaftei: 0741 200 390
Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Victoriei nr. 72 – Ioan Asaftei: 0741 200 390
Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Călugăreni nr. 10 – Ioan Asaftei: 0741 200 390
Jud. Brașov, Brașov – Str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, bl. 1K, sc. A, ap. 7 – Vasile Anghel: 0743 420 547
București – Str. Barajului nr. 2, Sector 5 – Timotei Dinică: 0784 561 499
București – Str. Berzei nr. 29, Sector 1 – Lucian Liță: 0753 023 535
Jud. Buzău, Nehoiu – bl. 24, ap. 13 – Samuel Leonte: 0767 446 400
Jud. Caraș Severin, Herculane – Str. Trandafirilor nr. 35 – Daniel Fisteag: 0740 331 425
Jud. Caraș Severin, Reșița – Str. Victoriei nr. 13 – Daniel Bărnuț: 0747 083 889
Jud. Călărași, Călărași – Str. Călărași nr. 598, Fetești, Ialomița – Iosif Pop: 0760 277 888
Jud. Cluj, Dej – Str. Carpați nr. 6 – Lizeta Țuț: 0726 199 139
Jud. Cluj, Cluj Napoca – Str. Cernavodă nr. 5-9 – Lizeta Țuț: 0726 199 139
Jud. Cluj, Huedin – Str. Salcâmului nr. 24 – Corneliu Miclea: 0743 815 650
Jud. Constanța, Constanța – Str. Olteniei nr. 14 – Corneliu Tudose: 0722 369 169
Jud. Dâmbovița, Târgoviște – B-dul Independenței, bl. H11, parter – Renato Nicolae: 0723 392 326
Jud. Dolj, Craiova – Str. Ștefan cel Mare nr. 93, etaj 3, Clădirea Maria – Sebastian Conea: 0768 107 240
Jud. Galați, Galați – Str. Ionel Fernic nr. 71, bl. V, sc. 3, ap. 56 – Vasile Tofan: 0745 232 097
Jud. Gorj, Târgu Jiu – Aleea Păltiniș nr. 4J – Mircea Filip: 0730 266 070
Jud. Hunedoara, Hunedoara – Str. Trandafirilor nr. 18 – Corneliu Medrea: 0724 217 780
Jud. Ialomița, Fetești – Str. Călărași nr. 598 – Iosif Pop: 0760 277 888
Jud. Iași, Iași – Str. Smârdan nr. 13 – Pavel Smântână: 0740 519 339
Jud. Mureș, Târgu Mureș – Iacob Berghianu: 0744 180 451
Jud. Neamț, Piatra Neamț – Marin Țifrea: 0745 608 198
Jud. Prahova, Ploiești – Blejoi nr. 964, Radio SOS: 0344 505 110
Jud. Satu Mare, Satu Mare – Str. Ioan Slavici nr. 30 – Ioan Pălincaș: 0744 986 293
Jud. Sălaj, Jibou – Str. Horea nr. 7 – Teofil Mihoc: 0741 272 075
Jud. Sibiu, Sibiu – Nelu Bijboacă: 0757 999 466
Jud. Suceava, Suceava – Str. Jean Bart nr. 1 – Ghiță Greciuc: 0744 186 634
Jud. Suceava, Suceava – Str. Oborului nr. 398D, Scheia – Nicu Dura: 0751 012 630
Jud. Suceava, Vatra Dornei – Str. Republicii nr. 28 – Vasile Hoblea: 0747 078 902
Jud. Timiș, Timișoara – Cabinet Avocat Ștefan Moțec – Str. Remus nr. 7A, ap. 13 – Ștefan Moțec: 0726 121219
Jud. Timiș, Timișoara – Calea Buziașului nr. 84 – Casa Olarului - Nelu Ciucure: 0743 070 614
Jud. Timiș, Timișoara – Str. Trandafirilor nr. 43, loc. Giroc – Lizeta Țuț: 0726 199 139
Jud. Teleorman, Alexandria – Str. Tudor Vladimirescu nr. 57 – Octavian Ivănică: 0760 515 140
Jud. Vaslui, Vaslui – Loc. Vulturești nr. 139 – Virgil Guralivu: 0744 332 929
Jud. Vâlcea, Râmnicu Vâlcea – Ilie Mondoc: 0745 295 171
Chișinău, Republica Moldova – Beniamin Lup: +373 787 09 130
Cernăuți, Ucraina – Ion Gireadă: +380 50 573 38 17

Formularele de semnături completate în diaspora pot fi aduse sau trimise direct în România, la adresa: Timotei Dinică, Str. Barajului nr. 2, Sector 5, București, Cod 051512, telefon: +40784 561 499

De asemenea, formularele de semnături completate pot fi predate sau trimise direct în București, la adresa: Timotei Dinică, Str. Barajului nr. 2, Sector 5, București, Cod 051512, telefon: +40784 561 499

Pentru întrebări și solicitări ne puteți contacta la:

Email: secretariat.petercostea@gmail.com
           contact@costea-parlamentuleuropean.ro
Telefon:    +40759 584 511
               +40726 199 139
               +40784 561 499
               +40743 684 071

Website: https://costea-parlamentuleuropean.ro/
Facebook: PeterCosteaEuroparlamentar

Va multumim!!!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/


ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.


Alianta Familiilor din Romania
Str. Zmeica nr. 12, sector 4
Bucuresti, N/A N/A, Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu