miercuri, 27 februarie 2019

Un MARE cadou de la PSD pentru toți plagiatorii, cu dedicație!


 După 1989 ne-am transformat dintr-o țară condusă de analfabeți și impostori într-o țară condusă de analfabeți și impostori, dar cu doctorate. În ultimii 10 ani mai ales, titlul de doctor a devenit un „must have”, o modă în toată politica și administrația românească. Mii și mii de titluri de doctor au ieșit pe banda rulantă, transformând conducătorii țării noastre în semidocți cu diplome înalte.
Când au apărut dezvăluiri cu privire la fenomenul gigant al plagiatelor, întregul sistem a intrat în panică. Ministrul Educației, Mang, era dovedit plagiator. Prim-ministrul țării, Ponta, era plagiator. Ministrul Oprea, ministrul Tobă, Academia Națională de Informații, Colegiul Național de Apărare și nu numai, ne arată imaginea unui întreg sistem de impostură, de "înnobilare intelectuală" a impostorilor.
Au încercat să oprească dezvăluirile. Au desființat Comisia de Etică, au înființat organisme noi, au încercat să infiltreze ori să decapiteze CNADTCU, dar în presă plagiatorii continuau să fie demascați. Acum încearcă o altă metodă, mai subtilă, mai perfidă, inofensivă în ochii unui neinițiat - retragerea titlului de doctor doar în urma unei hotărâri judecătorești rămase definitive, nu a hotărârii CNADTCU. Cum a început totul:
În 2016, guvernul adoptă o OUG propusă de ministrul Curaj, benignă în forma ei inițială, dar și ciudat de inutilă. OUG avea numai două articole care vorbesc sec despre încetarea efectelor juridice ale titlului de doctor după comunicarea retragerii acestui titlu. Parlamentarii PSD, dibaci de felul lor, au transformat o ordonanță de două articole mici într-o lege de 8 pagini, pline cu toate dorințele lor pentur sistemul de învățământ superior.
Legea are un parcurs foarte lung și complicat până să ajungă în acest punct. Se schimbă mult de la o Cameră la alta. Ajunge la Președinte, Președintele cere reexaminarea legii. Parlamentul respinge cererea de reexaminare, dar greșește procedura. Legea ajunge la Curtea Constituțională, CCR admite sesizarea de neconstituționalitate și se întoarce la Parlament, trece de Camera Deputaților și ajunge acum la Senat, la Comisia de Învățământ. Comisie care a dat astăzi un raport favorabil legii în forma actuală care cere o decizie judecătorească pentru retragerea titlului de doctor.
De ce ar fi asta un dezastru? Pentru că va face demascarea plagiatelor un fenomen de domeniul trecutului. Va face procedura atât de greoaie că nu vom vedea mulți ani de acum încolo niciun titlu retras. Dacă credeți că acum durează mult verificarea și luarea decizie de către CNADTCU, un proces cu decizie în primă instanță și în apel, cu zeci de termene și amânări ar putea dura ani de zile.
Este mârșăvia perfectă. O amnistie și grațiere mascată a plagiatelor, într-un mod indirect. Zădărnicește orice efort de a aduce o fărâmă de integritate în sistem, înecând totul în birocrație și procese lente în instanțe. Membrii PSD au tot încercat să îmi invoce decizia CCR dată tocmai pe legea asta pentru a susține filtrul instanței, susținând că efectele juridice ale actului pot fi înlăturate doar de către o instanță. Degeaba încerci să le explici de diferența dintre anulare și revocare, de care tocmai Curtea vorbește în paragrafele 12-15 ale deciziei sale, 624/2016.
Ei nu înțeleg și nici nu vor să înțeleagă, ei trebuie doar să voteze pentru salvarea plagiatorilor și asta au și făcut astăzi.


Foto: Educatieprivata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu