miercuri, 24 aprilie 2019

Două puncte de sacrificare a mieilor deschise în Maramureș


 Și anul acesta în perioada sărbătorilor pascale Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a autorizat în județul Maramureș 2 centre de sacrificare temporară, unul în Baia Mare şi unul în Sighetu Marmației.
În cele două puncte de sacrificare temporară DSVSA Maramureș are asigurată permanență de medicii veterinari care vor expertiza atât carcasa obținută cât și modul în care se comercializează mieii vii.
”La nivelul județului Maramureș au existat solicitări pentru amenajarea a două puncte de sacrificare, acestea vor avea caracter de funcționare temporar respectiv pe perioada sărbătorilor pascale. Ele au fost autorizate pentru funcționare din 18 aprilie și vor funcționa până sâmbăta, înainte de sărbătorile pascale ortodoxe, inclusiv sâmbătă. Cele două puncte funcționează la Baia Mare în preajma Pieței Obor, și la Sighetu Marmației” a declarat  Marius Sima, purtător de cuvânt DSVSA Maramureș.
Mieii comercializați trebuie să fie însoțiți de documentele sanitar-veterinare obligatorii.
”Documentele trebuie să ateste proprietatea, sănătatea acestora, certificatul sanitar-veterinar de transport respectiv formularul de mișcare, controlând cu precădere ca aceștia să nu provină din zonele supuse restricției, știți foarte bine, sunt zonele supuse restricției unde evoluează pesta porcină africană, din acele zone nu este permisă mișcarea animalelor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureș.

Funcţionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisă până  27 aprilie.

                                                                                                          C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu