miercuri, 24 aprilie 2019

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!


Iubitului nostru cler, cinului monahal şi dreptcredincioşilor creştini ai Episcopiei noastre de Dumnezeu-păzite, Har, Milă şi Pace de la Hristos Domnul Cel Înviat, iar de la noi părintească dragoste şi arhiereşti binecuvântări.
        Iubiţi credincioşi,
        Ȋn timpul liniştitelor şi gravelor zile din Stăptămâna Mare, repetăm cântarea: "Iată Mirele vine în miezul nopţii şi fericită este sluga pe care o va afla priveghind." Ni se aminteşte astfel că, înainte de a ne împărtăşi de bucuria ce va să vină a Ȋnvierii Domnului. Mântuitorului şi Dumnezeului nostru Iisus Hristos, Mirele Cel aşteptat, noi trebuie să ne arătăm statornici în credinţa noastră în El, Mirele Cel veşnic. Auzind invitaţia Sa care răsună din adâncul recelui mormânt în Marea şi Sfânta Vineri, noi ştim că moartea nu are puterea să-l stăpânească nici pe Dânsul, nici pe cei care şi-au pus nădejdea într-Ȋnsul. Hristos iese din mormântul Său ca un mire din noaptea nunţii! O nouă viaţă este descoperită; Prea Puternicul Domn a cucerit moartea şi corupţia ce o însoţeşte.
        Hristos ne invită la sărbătoarea Sa, dar ne cere să aşteptăm cu anticipaţie, având încredere, nădăjduind şi crezând. El se aşteaptă ca noi să mergem în Ȋmpărăţia Sa împreună cu El, dar numai dacă ne-am pregătit, prin credinţă că într-adevăr, El va veni şi este aproape. Repetăm zilnic: "şi iarăşi va să vină să judece viii şi morţii." Fericirea noastră zilnică, atunci este în anticiparea venirii a doua a Domnului nostru. Munca noastră de zi cu zi este de a trăi în nădejdea acestei reveniri a Lui...
        Iubiţi credincioşi, fiecare dintre noi într-un anumit moment al vieţii noastre am auzit chemarea: "Iată Mirele vine... fiţi pregătiţi!" Dar acum cu toţii îndeobşte, ca şi slugile din iad, suntem şi noi bucuroşi, pentru că a Ȋnviat Domnul! Cu bucurie în inimile şi cugetele noastre iluminate de harul lui Dumnezeu, strigăm: "Hristos a Ȋnviat!" Şi dacă ascultăm vom auzi pe Adam şi Eva, David şi Solomon, Ioan şi pe ceilalţi, răspunzând: "Cu Adevărat a Ȋnviat!"
        Nu există o companie mai bună în care să fim decât aceea a acestor drepţi, şi astăzi cerul şi pământul se unesc în a proclama: "Hristos a Ȋnviat, dăruind lumii mare milă!"

Hristos a Ȋnviat! Adevărat a Ȋnviat!

              Înalt Prea Sfinţia Sa NATHANIEL, din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop de Detroit şi al Episcopiei Ortodoxe Române din America

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu