sâmbătă, 14 septembrie 2013

Candidaţii la bac, record de perle la hectar!

Era de aşteptat ca sesiuna a doua a bacalaureatului să livreze Universului saci cu perle, că doar cei rămaşi în cursa pentru bucăţica de hârtie care atestă absolvirea liceului sunt, majoritatea, cei de pe urmă, care nu vor apuca prea des în viaţă să fie cei dintâi. Decât, poate, la concursuri de trăznăi şi aberaţii. Iată ce-a mai ieşit din minţile lor stoarse la maxim :)
- În piesa “O scrisoare pierdută” autorul prevestea parcă situatiile care se întampla in zilele noastre cand postaşii fug cu banii, doar ca cel de atunci a pierdut scrisoarea!
- La mine în clasă este important să comunicam între noi mai ales atunci când la mai mulţi băieti ne place de o sigura fata. Ca sa nu iasa cu scandal mai bine vorbim între noi, ca o echipa si o lăsăm pe ea sa aleagă!
- Daca ar fi trait acum Caragiale nu ar mai fi avut despre ce sa scrie pentru ca acum noi nu mai scriem scrisori ca sa se piarda, comunicam prin internet si whatsApp.
- Comunicarea în echipă nu e când cel mai tare antrenor Reghecumf dă ordin ceva şi pe stadion fuge ăia am boulea. Vorba ceia: Dacă comunicare nu e ce dracu e?!
- Ion Sclavici a scris Budulea Taichi şi nu vreau să intru în detalii, că nu ştiu subiectul. Miaţi făcut o surpriză neplăcută cu subiectu ăsta.
- Dimensiunea temporală e atunci când nu simţi cum zboară timpul. Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău, mie îmi zboară rapid că uite că sa şi dus vara asta şi încep ploile şi frigul şi n-am serviciu.
- În romanul O scrisoare pierdută mai apare şi poliţistul turmentat ce nu înţelege nimic ce i se spune, despre aşezarea steagurilor.
- Ieu cred că Harap alb îi o comedie că cine mai crede că ursu din pădure are salăţi când să ştie că urşii coboară să mănânce la tomberoane şi să se joace cu turiştii la Predeal şi Sinaia.
- Unii scriitori au genul masculim, alţii genul feminim. Dar numai unii au genul epic…aia îs cei mai tari!
- Literatura universală ne ajută să aflăm poveştile de dragoste dintre conducătorii altor popoare.
- O noapte furtunoasă” este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită.
- Verbele la imperfect au rolul de a-şi aduce aminte naratorul care povesteşte la trecut.
- Relaţiile temporale şi spaţiale se petrec acasă la Ştefan Tipătescu, în curte şi în sala pentru votare.
- Această comedie este una foarte comică dar şi una foarte tragică a pierderii scrisorii.


                                                     Selecţie Radu Herjeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu