marți, 17 septembrie 2013

Ministerul educaţiei lucrează la un proiect privind digitalizarea şcolilor

 Ministerul Educatiei Nationale lucreaza la un proiect pe fonduri structurale pentru urmatorul exercitiu bugetar al UE 2014-2020 in valoare de aproximativ 100 milioane euro pentru digitalizarea claselor de invatamant, a declarat marti, 17 septembrie ministrul Remus Pricopie.
"Se lucreaza la un proiect pe fonduri structurale pentru bugetul 2014-2020. Vorbim de peste 100 milioane de euro", a spus Pricopie, cu prilejul lansarii proiectului Smart Classroom.
El a spus ca, incepand de anul viitor, cand vor intra in vigoare manualele digitale, toate clasele I si a II-a vor avea la dispozitie un videoproiector, un calculator sau un laptop si un ecran.
"Pentru fiecare problema avem o foaie de parcurs destul de clara, astfel incat pentru un timp relativ scurt sa avem continuturile digitale. Nu presupune sa ai si tableta, si tabla digitala, dar in primul rand sa ai continut digital la care sa aiba acces toti copiii din Romania si cei plecati in strainatate. Apoi, pasul al doilea este sa scriem un proiect gen ELI cu dimensiuni extrem de mari pentru a atinge o a doua faza a digitalizarii claselor. Scolile sunt legate la internet, nu pe banda larga, dar suntem in faza de finalizare a unui proiect care duce la conectarea tuturor scolilor din Romania la acest tip de internet", a explicat ministrul.
Potrivit acestuia, va exista conexiune la internet corespunzatoare pentru toate scolile, iar continuturile digitale vor fi realizate intr-un timp scurt. Agerpres


                                                                             G.D.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu