miercuri, 25 septembrie 2013

Începe ediția a V-a a Concursului pentru elevi Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro!

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro ajunge la a 5-a ediţie, aceasta urmând să fie lansată luni,7 octombrie 2013. Concursul este rezultatul parteneriatului dintre Societatea de Știinţe Matematice din România (SSMR) și Intuitext şi este parte a programului Educaţia Matematica Altfel, un program al Romanian-American Foundation implementat în parteneriat cu SSMR.
Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este atât o şcoală prin care pregătim copiii care doresc să obţină performanţă în matematică, cât şi un concurs prin care îi premiem pe cei mai perseverenţi dintre aceştia. Aşadar, în fiecare lună publicăm materiale teoretice care abordează tematica de olimpiadă, pe site-ul dedicat concursului: www.viitoriolimpici.ro. Fiecare material este însoţit de un test grilă, cu răspuns imediat, prin care elevul verifică în ce măsură a înţeles conţinutul materialului.
Alături de materiale şi teste grilă mai publicăm pe site-ul concursului şi câte 4 probleme pentru fiecare clasă, pentru care elevii trebuie să trimită soluţii în format electronic, pentru a fi corectate de profesori membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).
Şi pentru că vrem să răsplătim pasiunea pentru matematică, concurenţii cu cele mai bune rezultate (şi în limita locurilor disponibile) vor fi invitaţi într-o Tabără de vară la Câmpulung Muscel.
Vă invităm să le povestiţi elevilor dvs., pasionaţi de matematică, despre acest concurs şi să le fiţi alături în iniţiativa de a participa. Înscrierea şi participarea la acest concurs este GRATUITĂ! Pentru a afla mai multe detalii despre mecanismul concursului, precum şi despre etapele acestuia, vă invităm să consultaţi regulamentul oficial, pe care îl găsiţi aici.
Urăm mult succes tuturor participanţilor la ediţia a 5-a a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro!


                                                                       C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu