luni, 23 septembrie 2013

Educaţie. Invitaţie din partea Asociaţiei OLIMPICII CUNOAŞTERII la Ediţia a IX-a a Concursului Naţional pentru elevii români

Asociatia Olimpicii Cunoasterii va invita la desfasurarea Proiectului National Olimpiadele Cunoasterii editia a IX-a, etapa I. Activitatile initiate în proiect (concursuri pe discipline, schimburi de vizite între scoli, programe umanitare, concursuri de creatie) ofera elevilor ocazia afirmarii sub aspectele multiple ale personalitatii si pregatirii lor. Olimpiadele Cunoasterii, un proiect complex ce depaseste tiparele unei simple competitii scolare, urmareste sporirea interesului elevilor pentru aprofundarea cunostintelor, dezvoltarea creativitatii, a spiritului de echipa si de competitie, a spiritului umanitar, recunoasterea activitatilor desfasurate în sectorul extrascolar. Asociatia Olimpicii Cunoasterii este constituita cu avizul MECT nr. 1240/25.07.2005, proiectul bucurându-se de o larga apreciere atât în rândul miilor de cadre didactice organizatoare, cât si în rândul sutelor de mii de participanti din întreaga tara.
Cunoscuta ca initiatoare a proiectului cu cel mai mare fond de premii, asociatia apreciaza atât eforturile elevilor, cât si cele ale cadrelor didactice implicate. Astfel, la editia anterioara au fost acordate peste 70000 de premii constând în mape, diplome, semne de carte, peste 6500 premii, constând în: excursii la Disneyland – Paris (copil si parinte), Tablete PC, MP3 si MP4 playere, Rame Foto Digitale, Memory Stick-uri, calculatoare stiintifice, mingi de fotbal, baschet, volei, truse de rechizite etc.
R E G U L A M E N T - DATE GENERALE
O editie a proiectului se organizeaza pentru clasele 0-XII în doua etape corespunzatoare semestrelor anului scolar. Cele doua etape ale unei editii sunt independente, participarea la oricare dintre acestea nefiind conditionata de participarea sau punctajul obtinut anterior, fiecare etapa având fond propriu de premiere. Participarea la acest proiect se face în baza unui acord de parteneriat cu unitatea de învatamânt (formularul C1). Înscrierea la proiect este optionala si se face centralizat la nivelul scolii, de catre un singur Coordonator
Principal. La nivelul clasei, participarea se face prin intermediul Coordonatorului pe clasa. Coordonatorul Principal poate fi si coordonator pe clasa, poate fi cadru didactic sau membru al comitetului cetatenesc de parinti. Coordonatorii sunt membri în comisiile de organizare si asistenta la nivelul scolii, primind, la cerere, adeverinta corespunzatoare pentru completarea dosarului personal.
DESPRE ACTIVITATILE PROIECTULUI
Concursurile Olimpiadele Cunoasterii se desfasoara simultan la nivel national, sub forma de teste de evaluare externa care cuprind itemi de
tip grila, la disciplinele: MATEMATICA, LIMBA ROMÂNA ( cls 0-IV, V-VIII, IX-XII), LIMBA ENGLEZA, LIMBA FRANCEZA (anii de studiu I-X) si
CULTURA GENERALA (cls. 0-IV). Proba de cultura generala cuprinde întrebari din ariile curriculare: matematica si stiinte, om si societate, limba si comunicare si arte. Continutul întrebarilor respecta programele scolare si sunt concepute la un nivel mediu de dificultate. Celelalte activitati din cadrul proiectului – programul de schimburi de vizite, programul umanitar, concursurile de creatie se desfasoara pe tot parcursul editiei, fiind evaluate la finalul acesteia.
MODALITATI DE ÎNSCRIERE
Prin înscrierea la acest proiect, concurentii au acces cu titlu gratuit la toate activitatile acestuia.
A. Optional, concurentii pot achizitiona seturile de teste, contribuind la constituirea marelui fond de premii al acestei etape, având acces la acesta. Numarul minim de seturi de teste comandate este de 20 la nivel de scoala (însumate la toate disciplinele). Scolile cu mai putini participanti se vor putea înscrie la o alta scoala participanta, împreuna totalizând minim 20 de concurenti.
B. Scolile care participa la proiect fara achizitionarea seturilor de teste suporta din fonduri proprii cheltuielile de organizare si desfasurare a concursului (multiplicarea seturilor de teste si a diplomelor, corectarea fiselor de concurs, cheltuieli postale, telefonice, de supraveghere si asigurarea unui fond propriu de premii). Asociatia va trimite prin e-mail un set de teste pentru fiecare disciplina.
CALENDARUL PROIECTULUI
Etapa I înscriere: 20 septembrie 2013 – 31 octombrie 2013
probe: LB. ROMÂNA 03. XII MATEMATICA 05. XII CULTURA GENERALA 09. XII
LB. ENGLEZA 11. XII LB. FRANCEZA 12. XII
Etapa a II-a - înscriere : 20 ianuarie 2014 – 28 februarie 2014
Coordonatorul Principal poate modifica programul concursului numai în situatii justificate si de comun acord cu asociatia.
PROCEDURA DE ÎNSCRIERE
A. Scolile participante la fondul de premii:
1. prezentarea proiectului în rândul elevilor si al cadrelor didactice;
2. înscrierea la proiect pâna la data de 31.X.2013 prin expedierea formularului C1 (contract de parteneriat cu unitatea de
învatamânt) semnat si stampilat de conducerea unitatii;
3. expedierea pâna la data de 31.X.2013 a formularului de comanda C2 cu numarul de participanti pe discipline si pe clase
(pentru suplimentarea numarului de seturi se va expedia un nou formular C2 mentionând, obligatoriu, data completarii formularului si
numarul total final de seturi);
4. achitarea seturilor de teste comandate - pâna la data de 31.X.2013.
5. multiplicarea formularului (A) pentru acordul parintilor si distribuirea acestuia spre completare (Aceste formulare se trimit catre
asociatie completate si semnate de parinti dupa sustinerea probelor de concurs.);
IMPORTANT! 1. Formularul C2 se va completa cu numarul de participanti pe discipline si pe clase, respectiv pe ani de studiu pentru
limbile straine, deoarece foile cu subiectele de concurs sunt concepute pe clase.
2. Coordonatorii principali+coordonatorii pe clasa din cadrul scolilor care se înscriu pâna la data de 07.X.2013 sunt înscrisi automat în programul special de colaborare al editiei a IX-a.
B. Scolile care nu participa la fondul de premii (participare gratuita) vor solicita telefonic formularul C3 (contract de parteneriat).
EXPEDIERE FORMULARE SI PLATI
Formularele se expediaza astfel: scanate, prin email la adresa olimpiciicunoasterii@yahoo.com sau prin fax: 021 668 28 20 sau prin posta pe adresa: ASOCIATIA OLIMPICII CUNOASTERII, O.P. 68, C.P. 47, SECTOR 1, Bucuresti. Informatii la numerele de telefon:
021.668.28.20 (tel/ fax), 0744.283.794 / 0765.953.209 de luni pâna vineri între orele 10:00-16:00.
Platile se fac pentru: Asociatia Olimpicii Cunoasterii, CIF: RO 18164936, în contul: RO 69 CECEDJ 0443 RON 0843 123 deschis la CEC, filiala Craiova, cu ordin de plata sau prin mandat postal la orice oficiu postal. Seturile de teste vor fi achitate prin intermediul Comitetului de parinti, pe documentul de plata mentionându-se obligatoriu numele Coordonatorului Principal si denumirea scolii. Asociatia va confirma prin e-mail înregistrarea intentiei de participare.
SETUL DE TESTE
PRETUL UNUI SET DE TESTE este de 8 lei/ disciplina. În afara acestei sume se mai poate retine de catre Comitetului cetatenesc de parinti, o suma de aproximativ 2 lei/set teste (1 leu la nivel de clasa si 1 leu la nivelul scolii) pentru acoperirea cheltuielilor de organizare: taxe de expediere a mandatelor, a coletelor si a corespondentei, cheltuieli telefonice, de multiplicare, de supraveghere, achizitionarea de material didactic în vederea pregatirii elevilor, alte cheltuieli în cadrul activitatilor din proiect - recomandam pastrarea documentelor justificative: bonuri, chitanMe, facturi.
SETUL DE TESTE CONTINE: revista tip culegere de exercitii, fisa cu subiectele de concurs, fisa de raspunsuri, diploma cu rezultatul obtinut. Revista tip culegere de exercitii a fost inclusa în setul de teste în vederea pregatirii elevilor si cuprinde o parte din subiectele de concurs ale etapei. Este structurata pe cicluri de învatamânt si contine exercitii de lucru pentru fiecare clasa.
Prezentata într-o forma grafica atractiva, revista mai cuprinde detalii despre activitatile proiectului, fotografii ale creatiilor participantilor la editiile anterioare si alte informatii interesante si distractive. În paginile acesteia se gasesc si alte concursuri care premiaza talentul si creativitatea elevilor (desene, creatie, concursul de fotografii Miss si Mister „Olimpic”, Pagina elevului).
COLETUL cu seturile de teste si detaliile de desfasurare va fi trimis cu aproximativ doua saptamâni înaintea datelor de concurs si contine
revistele de pregatire si fisele cu subiecte închise în plic separat. Plicul cu subiecte va fi deschis numai în ziua desfasurarii concursului.
PROBELE DE CONCURS
Fiecare proba de concurs cuprinde 18 itemi (10 itemi cls. 0-I) tip grila cu 5 variante de raspuns, o singura varianta corecta. Primii 15 itemi (7 itemi cls. 0-I) au nivel mediu de dificultate, rezolvarea acestora considerându-se prima faza a concursului, faza judeteana.
Ultimii 3 itemi au un grad mai mare de dificultate si reprezinta a doua faza a concursului, faza nationala. Rezolvarea acestora va fi luata
în considerare numai în cazul obtinerii punctajului maxim la faza judeteana. Itemul 19 (11 pentru cls. 0-I) reprezinta proba pentru departajarea câstigatorilor premiilor etapei si se rezolva efectiv pe fisa de concurs.
La probele de limba straina, itemii sunt structurati pe ani de studiu. La clasele 0-I coordonatorii îi vor ajuta pe elevi sa înteleaga cerintele si sa completeze fisa de raspuns.
Asociatia va corecta lucrarile si va trimite rezultatele. Evaluarea lucrarilor cu punctaj maxim la faza nationala va fi facuta de catre o comisie speciala, constitiuta prin invitatie adresata tuturor cadrelor didactice organizatoare, în cadrul unei scoli partenere cu rezultate deosebite în cadrul proiectului. Corectarea primilor 18, respectiv 10 itemi se face computerizat.
Dupa data sustinerii ultimei probe de concurs vor fi afisate pe site variantele corecte de raspuns. Eventualele contestatii se pot face în termen de 3 zile de la data afisarii acestora.
OLIMPIADELE CUNOASTERII - PROIECTUL CU CEL MAI MARE FOND DE PREMII
Marele fond de premii al acestei editii cuprinde premii de excelenta pentru elevii cu cele mai bune rezultate precum si premii de încurajare:
MARELE PREMIU: 4 excursii la Aqualandia – Venetia (copil si parinte): transport cu avionul, 3 zile cazare cu mic-dejun, accesul în Aqualandia Park;
• Premii extrem de motivante pentru mii de câstigatori: Tablete PC, Camere Foto Digitale, Rame Foto Digitale, MP4, MP3, memory stickuri, mingi de fotbal, baschet, volei, palete de tenis, rechizite, carti, reviste, calculatoare stiintifice etc.;
• Premii pentru punctaj maxim se acorda din oficiu: la o disciplina - medalie de merit; la doua discipline - medalie de merit + stilou/roller; la trei discipline - medalie de merit + trusa de rechizite;
• Premii de încurajare: se acorda minim un premiu la 10 participanti pe scoala, indiferent de punctaj.
Premiile se acorda de catre o comisie constituita la nivel national, în ordinea descrescatoare a valorii, a punctajului obtinut de participanti si în functie de corectitudinea desfasurarii concursului în scoala.
PROGRAMUL DE COLABORARE EDITIA A IX-A
Exprimându-si aprecierea pentru eforturile depuse în pregatirea elevilor în cadrul editiei anterioare, asociatia anunta cu bucurie finalizarea cu succes a programului de colaborare la editia a VIII-a care a inclus invitatii în tabara de lucru Venetia 2013, rame foto digitale, memory stickuri (coordonator principal+coordonator pe clasa desemnat din cadrul aceleiasi scoli). Editia a IX-a demareaza cu un nou program de colaborare în scopul analizarii si extinderii activitatilor proiectului. Programul vizeaza cumulativ cele doua etape ale acestei editii si se adreseaza coordonatorilor principali dar si coordonatorilor pe clasa care manifesta de-a lungul întregii editii un interes deosebit pentru proiectul Olimpiadele Cunoasterii. Programul include: 4 invitatii în tabara de lucru ROMA 2014, 8 rame foto digitale, 24 memory stickuri (coordonator principal+coordonator pe clasa desemnat din cadrul aceleiasi scoli).
Departajarea se face în ordine valorica descrescatoare dupa urmatoarele criterii:
a) eforturile depuse în pregatirea unui numar cât mai mare de elevi pentru obtinerea unor rezultate foarte bune în cadrul concursului;
b) eforturile depuse în pregatirea unui numar cât mai mare de elevi, raportat la efectivul scolii, pentru obtinerea unor rezultate foarte
bune în cadrul concursului.
Programul vizeaza exclusiv interesul acordat proiectului (înscrierea, respectiv trimiterea formularului C1 pâna la data de 07.X.2013).
Coordonatorul pe clasa este desemnat de coordonatorul principal pe baza aceluiasi criteriu. Tabara de lucru include: transport cu avionul (taxe incluse), 3 zile, cazare 3* în DBL cu mic-dejun, lucru pe ateliere. Perioada si detaliile de desfasurare vor fi comunicate la finalul editiei.
Destinatia poate fi schimbata cu una dintre urmatoarele: Venetia, Florenta, Milano sau Praga, în functie de interesul proiectului.
Toti coordonatorii din cadrul scolii vor primi diploma color, marker pentru diplome si adeverinta care atesta activitatea desfasurata în cadrul
Proiectului Olimpiadele Cunoasterii si calitatea de (dupa caz): membru al Comitetului de organizare - director, director adjunct, coordonator principal/pe clasa, asistent, propunator itemi, partener în proiecte educationale, participant la programe umanitare.
Detaliile privind participarea la celelalte activitati din proiect - schimburi de vizite, concursul de creatie, de fotografii, programe umanitare, programe de fidelizare - vor fi transmise scolilor împreuna cu seturile de teste si vor fi postate pe pagina web a proiectului.

Va asteptam ca parteneri în Proiectul Olimpiadele Cunoasterii si va dorim mult succes!

                                                  ECHIPA OLIMPICII CUNOAŞTERII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu