joi, 26 septembrie 2013

Lloyd's List, "cel mai vechi ziar din lume", renunţă la versiunea tipărită !!!

Lloyd's List, "cel mai vechi ziar din lume", renunţă la versiunea tipărită şi îşi va continua activitatea doar în variantă online.
Lloyd's List, o publicaţie britanică în care au putut fi citite ştiri despre industria transportului maritim la nivel mondial încă din 1734 şi care se prezenta ca fiind "cel mai vechi ziar din lume", nu va mai fi tipărit începând cu data de 20 decembrie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii cotidianului, informează huffingtonpost.com.
Owner Informa a precizat că doar 12% dintre cititorii ziarului preferau să-l lectureze în variantă tipărită.
Richard Meade, redactorul-şef al Lloyd's List, a declarat pentru Press Gazette că niciun angajat nu îşi va pierde locul de muncă şi s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte viitorul publicaţiei.
"Suntem cel mai vechi ziar din lume", a spus acesta. "Acesta este un aspect care ne asigură viitorul pentru următorii 300 de ani", a mai spus acesta.
Decizia a stârnit imediat comentarii despre ce înseamnă renunţarea la print a publicaţiei Lloyd's List. Astfel, profesorul de jurnalism Roy Greenslade a spus despre această decizie că este "un moment de referinţă" în media.Sursa Mediafax

                                                                             D.C.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu