marți, 28 ianuarie 2014

Află cum poţi să ajungi ofiţer în SRI

Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul, institutie de invatamant superior din Serviciul Roman de Informatii, pregateste ofiteri operativi, ofiteri analisti si experti in domeniul informatiilor de securitate. Academia functioneaza in cadrul SRI, imbinand educatia academica, disciplina militara si pregatirea practica, prin programe de studii de licenta, master, doctorat, precum si cursuri de formare si dezvoltare profesionala continua. In anul 2013, in cadrul academiei se organizeaza concurs de admitere la urmatoarele forme de invatamant
  • Studii universitare de licenta in cadrul Facultatii de Informatii, in perioada 22 – 26 iulie 2013, pentru specializarile “Psihologie-informatii” si “Studii de securitate si informatii”.
  • Numarul de locuri scoase la concursul de admitere
“Psihologie-informatii” – 20 de locuri (12 baieti si 8 fete)
“Studii de securitate si informatii” – 10 locuri (6 baieti si 4 fete)
Pe durata studiilor, candidatii declarati “Admis” vor avea calitatea de student al Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazul”, din momentul inmatricularii in anul I de studii universitare de licenta pana la data absolvirii.
Pentru a dobandi calitatea de ofiter de informatii si competentele necesare exercitarii atributiilor profesionale este necesara continuarea pregatirii universitare in cadrul unui program universitar de master profesional dedicat, organizat de Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”.
Inscrierile pentru participarea la concurs se fac in perioada 7 ianuarie – 15 februarie 2013, la sediile directiilor judetene de informatii sau la sediul Academiei, in functie de domiciliul sau resedinta solicitantilor.
  • Studii universitare de master profesional in perioada 7 – 8 septembrie 2013, in specializarile “Intelligence si securitate nationala” si “Analiza de intelligence”.
Numarul de locuri scoase la concursul de admitere
“Intelligence si securitate nationala” – 20 de locuri (12 barbati si 8 femei)
“Analiza de intelligence” – 10 locuri (5 barbati si 5 femei)
Programele de pregatire se adreseaza absolventilor de studii superioare, cu examen de diploma sau de licenta, si studentilor in ultimul an al ciclului I de studii universitare (care urmeaza sa sustina examenul de licentadiploma pana cel tarziu la data de 1 august 2013). Programele sunt structurate pe patru semestre si asigura formarea viitorilor ofiteri de informatii (pe cele doua component – informatii-operatiuni si analiza) prin extinderea, in domeniul informatiilor pentru realizarea securitatii nationale, a pregatirii universitare a candidatilor, care va fi atestata prin diploma de master in concordant cu standardele specific calitatii invatamantului superior pe plan national si international.
Inscrierile pentru paticiparea la concurs se fac in perioada 7 ianuarie – 15 februarie 2013, la sediile directiilor judetene de informatii sau la sediul Academiei, in functie de domiciliul sau resedinta solicitantilor.
Detalii suplimentare privind conditiile de inscriere la concurs, pentru fiecare dintre formele de invatamant mentionate, probele de concurs, modul de desfasurare a acestora si statutul celor admisi pe durata cursurilor de pregatire se pot obtine la sediile directiilor judetene de informatii, la secretariatul Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazul” (telefon 021410.65.50, int. 1382 – pentru studiile de licenta, respective int. 1144, 1246, 1379 pentru studiile de master), precum sip e site-ul Servicului Roman de Informatii www.sri.ro
Pentru candidatii din judetul Maramures, informatii se obtin la telefon 0262202.900 sau la sediul Directiei Judetene de Informatii, situat in Baia Mare, bulevardul Republicii, nr. 55.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu