joi, 30 ianuarie 2014

Politică dâmboviţeană. Elena Udrea a demisionat din PDL. Va merge la Partidul Mişcarea Populară

Deputatul Elena Udrea i-a transmis telefonic secretarului general al PDL, Gheorghe Flutur, că a demisionat din partid, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale. Elena Udrea va merge la Partidul Mişcarea Populară, au declarat pentru aceeaşi agenţie, surse politice.
Deputatul Elena Udrea şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţin o conferinţă de presă astăzi, la ora 18.30, la sediul PMP Sector 1 din Piaţa Charles de Gaulle nr. 1.
PDL convocase pentru 1 februarie, la Braşov, Colegiul Director lărgit şi Biroul Permanent Naţional al partidului, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru "a explica declaraţiile sale publice critice faţă de deciziile partidului".
Surse din PDL au arătat că astfel de convocări preced de obicei deciziile de excludere din partid.
Conform surselor citate, joi însă Elena Udrea l-a sunat pe Gheorghe Flutur, căruia i-a spus că nu vine la Braşov şi că a demisionat din partid.
Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.
Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.
Partidul Mişcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că "29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP".


                                                                                    C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu