vineri, 23 mai 2014

Astăzi se joacă finala Cupei României la fotbal, între Steaua şi Astra Giurgiu

În această seară, 23 mai, de la ora 21:00, Steaua şi Astra se luptă pentru ultimul trofeu al sezonului intern, Cupa României. “Roş-albaştrii” au defilat până acum în celalalte competiţii, reuşind să-şi adjudece Supercupa după un 3-0 convingător cu Petrolul, iar în campionat s-au încununat campioni cu trei runde înainte de final. Giurgiuvenii, însă, au părut la un moment dat să aibă o şansă în faţa Stelei în Liga I, iar acest lucru le sporeşte optimismul că vor obţine primul trofeu din istorie.
“Roş-albaştrii” au de partea lor toate atuurile pe care o echipă şi le-ar putea dori. Valoarea superioară a lotului, suporterii, ascendentul moral după traseul din ultimele două sezoane şi, poate cel mai important, experienţa. Odată cu succesul din campionat, în lotul Stelei nu a mai rămas vreun jucător care să nu fi câştigat vreun trofeu. În total, jucătorii pregătiţi de Reghecampf au strîns 80 de trofee, majoritatea chiar în tricoul actualei echipe, fotbalişti precum Tătăruşanu, Gardoş, Tănase şi Latovlevici alergând după al cincelea trofeu la Steaua. Sănmărtean caută şi el aceeaşi bornă, dar mijlocaşul de creaţie a câştigat Cupa Ligii cu Bistriţa şi un campionat şi-o cupă în Grecia, cu Panathinaikos, la care se adaugă titlul din România cucerit recent cu Steaua.
De partea cealaltă, elevii lui Isăilă se află într-o inferioritate înfiorătoare. Cu doar 18 trofee cîştigate, jucătorii lui Isăilă nu formează tocmai o echipă obişnuită cu succesele decisive. Dintre giurgiuveni, Ben Youseff, cu patru trofee cucerite în Tunisia, Dani Coman, cu cele două cupe şi o Supercupă luate la Rapid şi Iorga, care a luat campionatul şi Supercupa la Oţelul Galaţi au luat mai mult de-un trofeu.
“Nu va fi o finală de tradiţie, de istorie, dar va fi una care ar putea însemna spectacol pentru că cele două echipe sunt printre cele mai bune din România în acest moment. Steaua este favorită, cu tot respectul pentru Astra. Mă aştept să fie un spectacol cel puţin în tribună pentru că steliştii nu vor scăpa ocazia să facă un adevărat show. Miza este una extraordinară şi sunt convins că ambele echipe vor încerca să câştige, să dobândească trofee. Steliştii au ocazia să facă eventul după mulţi ani şi nu cred că vor scăpa această ocazie. E greu ca peste noapte să ajungi într-o finală de Cupă şi să te lupţi cu o galerie precum cea a Stelei, tu o echipă care nu ai galerie. Sincer să fiu, nu ştiu ce oferte are Reghe. Ştiu doar că are o ofertă concretă din Arabia Saudită. Personal, mi-ar părea rău să plece de la Steaua, având în vedere că dovedeşte că este unul dintre antrenorii de valoare pe care îi are fotbalul românesc. Pentru el ar fi bine să rămână la Steaua. Bani şi contracte valoroase va mai avea ocazia să obţină“, a declarat Anghel Iordănescu la sport.ro.


                                                                                  Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu