vineri, 30 mai 2014

...se intampla la biblioteca - saptamana 2-7 iunie 2014

Luni, 2 iunie

ora 9, Sala de Conferințe
Va avea loc deschiderea celui de-al V-lea Simpozion de teoria punctului fix și aplicații, organizat în cadrul Conferinței internaționale de Matematici aplicate (ICAM10).
Organizatori:
Departamentul de Matematică și Informatică - Centrul Universitar Nord Baia Mare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca;
Departamentul Economie în limba germană – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca;
Filiala Maramureș a Societății Române de Matematică
Asociația SINUS
Simpozionul se va desfășura între orele 9-19 în Sala de Conferințe în zilele de 2 și 3 iunie și în Salonul Artelor în data de 4 iunie.



ora 17, Salonul Artelor
Va avea loc vernisajul expoziției de pictură modernă „Armonii în Labirint”, organizat de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Mureș.
Expun artiștii plastici mureşeni Balazs Klara şi Veress Zsuzsa. Este a doua prezenţă a acestor artişti pe simezele Biblotecii Judeţene, prima lor expoziţie fiind una de icoane, "Icoana din fereastră", care s-a bucurat de frumoase aprecieri şi un interes remarcabil. Şi în pictura abstractă, cele două artiste surprind prin originaliate şi dezinvoltură.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 2-14 iunie la Salonul Artelor.
Evenimentul este dublat de un recital de poezie din lirica românească și universală intitulat „Pe unde umbli, poezie?” susținutde poetul Nicolae Băciuţ.
Prezintă:
dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu"
Nicolae Băciuţ, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş.

Marți, 3 iunie
ora 9-19, Sala de Conferințe
Al 5-lea Simpozion de teoria punctului fix și aplicații, organizat în cadrul Conferinței internaționale de Matematici aplicate (ICAM10).

Miercuri, 4 iunie
ora 9-19, Salonul Artelor
Al 5-lea Simpozion de teoria punctului fix și aplicații, organizat în cadrul Conferinței internaționale de Matematici aplicate (ICAM10).
 
ora 13, Sala de Conferințe
Va avea loc lansarea volumului de proză scurtă „Zăpadă neagră și alte povestiri”, Editura Tracus Arte, București, 2014, autoare: jurnalista Anca Goja.
Volumul „«Zăpadă neagră» şi alte povestiri”, apărut la Editura Tracus Arte, reprezintă debutul în literatură al Ancăi Goja, care a mai publicat anterior o carte de articole de presă şi una de interviuri. Cartea cuprinde 34 de povestiri, grupate în două capitole de dimensiuni aproape egale: „Singur pe drum”, care respiră un aer bine ancorat în real, şi „La răscruce de lumi”, cu deschidere înspre fantastic.



Joi, 5 iunie
ora 11, Holul Mare
Va avea loc vernisajul expoziției cu tema: ”Apa – picătura de viață a mediului” din cadrul concursului de fotografie cu titlu omonim. Concursul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului și își propune să provoace elevii la un exercițiu de imaginație, în care apa este elementul vital al mediului înconjurător. De asemenea, reprezintă o nouă oportunitate de conștientizare asupra rolului important al apei în viețile fiecăruia dintre noi. Vor fi acordate patru premii în urma jurizării: locurile I-III, respectiv originalitate.
Expoziția va fi deschisă în Holul bibliotecii în perioada 5-13 iunie.
Organizator: SC Vital SA Baia Mare
 
Vineri, 6 iunie
ora 10, Sala de Conferințe
Va avea loc conferința cu tema: Cine mai are nevoie de literatură?, susținută de Alex Ștefănescu
Moderator: prof. Adrian Sabău
ora 13, Sala de Conferințe
Va avea loc lansarea cărților Un scriitor, doi scriitori, de Alex Ștefănescu și Cu taxă inversă, iubirea, autor Florica Bud.
Moderator: Dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”
Invitatat special: Domnița Ștefănescu, directorul Editurii "Mașina de Scris"



Ştefan Selek
bibliotecar

Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu