sâmbătă, 17 mai 2014

ROMÂNIA, REDIVIVUS!

România câştigă medalia de aur la Campionatele Europene de gimnastică arătând Europei întregi că avem cel mai bun antrenor din lume, Octavian Bellu!
România a câştigat medalia de aur în proba pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică (feminin), dupa un concurs perfect, în care Larisa Iordache şi celelalte fete au avut evoluţii încântătoare. Uneori fabuloase!
Gimnastica românească este din nou la putere atunci când este voinţă şi putinţă! Ba chiar pricepere! Ce face ministrul Pricopie cu această caravană este un gest de aplaudat! Cine-i performant, poate să trăiască bine şi în ţara lui Eminescu, Porumbescu sau George Emil Palade!.
Revin cu emoţie la subiect. La Sofia, „fetiţele” lui Bellu şi Bitang au dominat competiţia de la un capăt la celalalt deoarece cei doi mari antrenori le-au spus că sunt cele mai bune, iar ele chiar au crezut asta şi au demonstrat că ne regăsim strălucirea în sportul pe care l-am dominat în ultimele decenii. Nadia Comăneci este mândră de voi!
România noastră a câştigat  medalia de aur în proba pe echipe cu un punctaj total de 172.754, devansând Marea Britanie (170.633) şi Rusia, marea Rusie (169.329).
Performanţa gimnastelor românce este cu atât mai lăudabilă în condiţiile în care maestrul Bellu şi consoarta Mariana Bitang le-au aruncat în luptă pe junioarele Alina Stănilă, Silvia Zarzu şi Andreea Munteanu. Mă închin fetelor!
"În afară de Larisa Iordache, care a fost motorul echipei, şi Diana Bulimar, celelalte sunt debutante la o ediţie majoră. Este mult de muncă, până în toamnă trebuie să construim o echipa şi mai puternică, pentru că acolo (Campionatul Mondial ) ne vom întâlni cu SUA şi China. Urmează multă muncă pentru Campionatele Mondiale din toamnă", a declarat Mariana Bitang, antrenor al lotului de gimnastica feminina, la Digi 24.
Şi vă mai propun dragi români ceva în sport, pe românca Simona Helep! Urmăriţi-o, vă veţi minuna cât de... româncă este!


                                                                                     Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu