sâmbătă, 19 august 2017

CJ Maramureș susține financiar tabăra de pregătire a olimpicilor la matematică din Târgu Lăpuș



 În perioada 1-7 septembrie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Petru Rareș” Târgu Lăpuș și Consiliul Local ”Târgu Lăpuș” organizează tradiționala tabără de pregătire a elevilor olimpici la matematică. Ediția a VII-a a acestei forme de pregătire se desfășoară la Liceul Teoretic ”Petru Rareș” Târgu Lăpuș, participând un număr de 34 de elevi, 7 profesori și un cadru medical, a declarat Ana Lucreția Maria Moldovan, inspector școlar general. Totodată, a arătat că aceste activități de pregătire a elevilor de performanță au contribuit la obținerea unor rezultate foarte bune la Olimpiadele și Concursurile Naționale.
”Din cei 19 elevi participanți la Olimpiada Națională, doi elevi au obținut medalia de aur, cinci elevi au obținut medalia de argint, șapte elevi au obținut medalia de bronz, iar șase elevi au obținut mențiune din partea Ministerului Educației Naționale. Am avut șapte elevi la barajul de formare a lotului României pentru olimpiadele internaționale, din care doi elevi au făcut parte din lotul restrâns al României, obținând rezultate remarcabile. Consiliul Județean Maramureș a sprijinit și în anii anteriori proiectele propuse de ISJ, fapt pentru care am venit cu o nouă rugăminte de ajutor financiar pentru buna desfășurare a taberei din acest an”, a precizat inspectorul școlar general, Ana Moldovan.
În urma testelor de pregătire și selecție, elevul Vlad Robu, clasa a IX-a la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” a participat, în a doua parte a lunii iulie, la Olimpiada Pluridisciplinară care a avut loc în Tuymaada – Federația Rusă, unde a obținut medalia de bronz la matematică.
Elevul Paul Becsi, clasa a IX-a la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare a făcut parte din lotul României pentru Balcaniada de Juniori la Matematică care s-a desfășurat în Varna, Bulgaria, între 24 – 28 iunie 2017. La această competiție, România a ocupat locul I pe națiuni obținând trei medalii de aur și trei de argint, una dintre medaliile de argint fiind cucerită de elevul băimărean Paul Becsi.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că instituția pe care o reprezintă a sprijinit și va sprijini și în viitor performanța în educație, elevii Maramureșului fiind încurajați să se pregătească temeinic pentru a obține rezultate foarte bune în competițiile naționale și internaționale la care participă. ”Copiii sunt viitorul nostru, iar acești elevi de excepție ai Maramureșului trebuie susținuți pentru a putea da tot ce au mai bun în concursurile la care se prezintă. Am primit cu deschidere fiecare propunere de parteneriat făcută de Inspectoratul Școlar Județean și am susținut, la fiecare ședință a plenului, necesitatea de a investi în educație. Doresc să îi felicit, pe această cale, pe cei doi elevi extraordinari, Vlad Robu și Paul Becsi pentru rezultatele pe care le-au obținut pentru România și pentru Maramureș în cadrul celor două competiții internaționale. Tabăra de matematică care se desfășoară, în acest an, în Târgul Lăpuș, a beneficiat de susținerea financiară a Consiliului Județean și la edițiile anterioare, anul acesta alocând, din rezerva bugetară, suma de 20.000 de lei”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

                                                                                   CJ MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu