joi, 17 august 2017

PĂRINŢII REACŢIONEZĂ CU O SCRISOARE DESCHISĂ: "VREM MANUALE DE CALITATE, NU AUXILIARE SCUMPE!

Parintii reactioneza cu o scrisoare deschisa: "Vrem manuale de calitate, nu auxiliare scumpe"Scrisoarea deschisa a unui grup de profesori, care intrebau ce se intampla cu manualele auxiliarfe recent interzise in scoli, a starnit o reactie din partea parintilor. Intr-o scrisoare deschisa, acestia intreaba "ce se intampla cu parintii care nu isi permit sa cumpere manuale auxiliare" si "de ce nu facem manuale mai bune, in loc de auxiliare scumpe". In aceeasi scrisoare se aminteste si faptul ca greutatea ghiozdanului unui elev este si asa destul de mare, iar adaugarea unor auxiliare nu face decat sa aduca o greutate suplimentara pentru micii scolari.
Ca reactie la "Scrisoarea deschisa a profesorilor catre Ministerul Educatiei: ce se intampla cu manualele auxiliare?" , am primit la redactie o scrisoare a unui grup de parinti ingrijorati de reaparitia manualelor auxiliare. 

Redam mai jos aceasta scrisoare deschisă:

Stimata redactie,

Suntem un grup de parinti din toata tara.

Am vazut ca in presa a aparut o scrisoare deschisa a unui grup de profesori in ceea ce priveste auxiliarele scolare.
Ca un drept la replica am dori si noi, parintii, sa punem cateva intrebari:

♦ Cine achita aceste auxiliare? Le achita ministerul sau le achita parintii? Daca le achita parintii care este forma legala?

♦ Ce se intampla cu acei copii ai caror parinti nu dispun de banii necesari pentru achizitionarea auxiliarelor? Ei nu mai fac scoala?

♦ In conditiile in care auxiliarele ingreuneaza foarte, foarte mult ghiozdanele copiilor, aflati inca in plina dezvoltare fizica, cum se respecta legea, care stipuleaza ca greutatea ghizdanelor nu poate depasi 2.5 kg?

♦ De ce este nevoie de suplimentarea cu auxiliare, in conditiile in care la clasee I-IV exista manuale, iar ministrul Liviu Pop a promis ca la clasa a V-a vor exista manuale la inceputul anului scolar?

♦ Daca aceste manuale nu sunt bune, de ce nu se cere elaborarea unor manuale de calitate, care sa permita inclusiv lucrul diferentiat? Aceste manuale sunt verificate din punct de vedere al calitatii stiintifice de catre comisii formate din profesori din sistemul de invatamant.

In final dorim sa va amintim ca in Legea Educatiei Nationale 1/2011 se stipuleaza ca invatamantul este gratuit in Romania, iar esentiala in procesul instructiv- educativ este programa, nu materialele didactice auxiliare: manuale, auxiliare, culegeri etc.

Va multumim pentru intelegere si sper sa reusim sa capatam raspunsuri in timp util,

Un grup de parinti

Autor: portalInvatamant.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu