joi, 17 august 2017

PressOne: Florian Coldea a devenit conferențiar la Academia SRI cu un dosar fără acoperire

Generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație, scrie Emilia Șercan pentru PressOne.


Florian Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deși generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor.
Toate indiciile arată că fostul șef operativ al SRI și-a pregătit CV-ul în ultimii doi ani de zile, astfel încât să poată ocupa, la un moment dat, poziția de conferențiar universitar.
În urma acestui concurs, Florian Coldea ar urma să fie din nou angajat în Serviciul Român de Informații cu normă întreagă, având în vedere că ANIMV este unitate militară a SRI.
Coldea este pensionar de aproape șapte luni, după ce a fost forțat să demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie, în urma dezvăluirilor făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiță despre vacanțele petrecute împreună în mai multe destinații exotice.
Florian Coldea nu a răspuns la telefon și nici la mesajele prin care i-am cerut un punct de vedere, notează PressOne.

În schimb, am primit o reacție de la Biroul de Presă al ANIMV: “Vă asigurăm că întreaga procedură de obținere a titlului de conferențiar universitar a domnului Florian Coldea a fost una riguroasă, transparentă și în concordanță cu toate legile și regulamentele”.
                                                                                  România curată

Un comentariu:

  1. Dacă la școala unde trebuie cultivată onoarea și patriotismul (cu fanatism, chiar) se întâmplă așa ceva, ce să mai sperăm de la ăștia? Să speculeze la bursă cu rinichii noștri?
    La câți oameni a făcut cu conturi, le putea solicita un post (sau mai multe) de consultant. Nu chiar onorific, dar mai puțin dezonorant...

    RăspundețiȘtergere