vineri, 30 martie 2018

Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu Baia Mare. Agenda evenimentelor culturale din săptămâna 2 – 6 aprilie 2018


 Miercuri, 4 aprilie

ora 15, Sala de conferinţe
            Va avea loc etapa locală a Concursului Naţional de Oratorie „Demostene”, destinat tinerilor cu vârste între 14 şi 19 ani cu scopul de a le oferi acestora oportunitatea de a-și forma, practica și demonstra abilitățile de orator la standarde înalte.
            Etapa locală, organizată de clubul Interact Baia Mare presupune formularea și elaborarea unui discurs pe baza unui citat ales dintre cele două impuse de clubul organizator, și anume Interact Club Pitești. Citatele sunt:
1.      “Lumea așa cum am creat-o este un proces al gândirii noastre. Nu o putem schimba fără să ne schimbăm gândirea” - Albert Einstein.
2.      ”Noi nu vedem cu ochii, ci cu mintea. Dacă mintea e goală, ochii privesc fără să vadă.”- Ștefan Odobleja.
            Discursurile nu vor avea tentă politică sau religioasă și de asemenea nu vor conține un limbaj licențios. Participanții își vor tine discursurile într-un interval de timp cuprins între 4 și 5 minute. Câștigătorul etapei locale va participa ulterior la etapa națională la Pitești, unde pe lângă discursul pe baza celor două citate, va mai fi introdusă o probă, și anume „Elevator Pitch”. Aceasta presupune un discurs spontan, construit pe baza unei teme aleatorii, propuse de clubul gazdă, cu durata de 3 minute.
            Juriul, atât la etapa locală, cât și la cea națională va fi alcătuit din profesionişti, deciziile lor fiind incontestabile. De asemenea, juriul va utiliza un clasament, pentru a ierarhiza prestațiile concurenților, care se bazează pe urmatoarele criterii:
·        armonizarea temei (aspecte esențiale) cu mesajul;
·        construcția conform regulilor oratorice;
·        originalitate și claritate;
·        dicție, mimică, gesturi și ținută;
·        relevanța mesajului/caracter persuasiv.


ora 17, Salonul Artelor
            Va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Semnele ceriului”, semnată de artistul fotograf Ilie Tudorel, dedicată Anului European al Patrimoniului Cultural.
            Vor deschide:
Dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare;
Dr. Ioan Marchiş, sculptor;
conf. univ. dr. Delia Suiogan, prodecan Centrul Universitar Nord Baia Mare – Universitatea Tehnică Cluj-Napoca;
Dr. Ovidiu Ignat, manager Complexul Astronomic Baia Mare.
Moment artistic: Rafila Bărbos, interpretă de muzică populară autentică.
            Expoziţia este organizată de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Asociaţia Clubul Foto „Millenium” şi Consiliul Judeţean Maramureş şi va putea fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 4-14 aprilie 2018.
           


Activităţi extra muros în săptămâna 2-6 aprilie

ora 10 – livrarea cărţilor şi jucăriilor strânse la American Corner în cadrul campaniei de donaţii „Dăruieşte din suflet pentru un zâmbet de copil”, campanie care face parte din proiectul „4/4 pentru prieteni” organizat de Ambasada Statelor Unite în România şi American Councils for Internaţional Education în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, compartimentul American Corner. Beneficiari ai acestui proiect sunt copiii de la Centrul de Reabilitare Socială pentru copiii aflaţi în situaţii de risc din Baia Mare.

Miercuri, 4 aprilie


ora 11 – predarea oficială a donaţiei la Centrul de Reabilitare Socială pentru copiii aflaţi în situaţii de risc din Baia Mare.
Participanţi: reprezentanţi ai bibliotecii, voluntari, angajaţi de la Centrul de Reabilitare Socială pentru copiii aflaţi în situaţii de de risc din Baia Mare.

Stefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu