marți, 27 martie 2018

Preşedintele Iohannis a refuzat invitatia Parlamentului de a veni la sedinta dedicata Unirii

Presedintele Klaus Wernner Iohannis nu a participat la sedinta solemna a Camerei Deputatilor si Senatului, dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Desi a fost invitat, presedintele a transmis doar un mesaj scris.

Potrivit agendei publicate pe site-ul institutiei prezidentiale, Klaus Iohannis nu avea nimic programat pentru ziua de marti, 27 martie 2018.

Duminica, la Chisinau, a fost organizata "Marea Adunare Centenara", dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, printre participanti aflandu-se Dan Barna si Traian Basescu, fostul presedinte afirmand ca parlamentele de la Bucuresti si Chisinau trebuie sa voteze in cel mai scurt timp Unirea.


"Marea Adunare Centenara" a adoptat o proclamatie in care cere Parlamentului de la Bucuresti ca in sedinta solemna din 27 martie sa ia o decizie pentru "reintregirea nationala prin mijloace pasnice ale democratiei parlamentare si in limitele Constitutiei României, in conformitate cu normele dreptului international si a Actului Final de la Helsinki". Lucru care s-a şi întâmplat! ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu