miercuri, 28 martie 2018

Cine va înhăţa subiectul familiei tradiţionale?


 Nu ştim dacă PSD beneficiază sau nu de serviciile unei firme specializate, dar este cert că partidul lui Liviu Dragnea reuşeşte să se menţină constant în atenţia opiniei publice. PSD generează ştiri, produce evenimente pe bandă rulantă, propune soluţii, face promisiuni obligând populaţia să viseze neîntrerupt la o viaţă mai bună.
În spatele activităţilor zilnice se află o rezervă inepuizabilă de subiecte.
În felul acesta agenda naţională este ocupată în proporţie covârşitoare de PSD. Dacă nu se întâmplă ceva în parlament, are loc un eveniment aparent major la guvern, la partid sau pur şi simplu în mass media. Chiar dacă există sincope, ele sunt acoperite de declaraţii politice din poarta partidului.
Avidă se ştiri, presa aleargă după politicieni, pentru ca apoi o declaraţie banală, o replică de doi bani să fie întoarsă pe toate feţele până apare altceva, poate la fel de banal, însă servită ca o ştire-bombă.
PNL, de fapt toate partidele de opoziţie, nu fac faţă avalanşei mediatice, cele mai multe instrumentate de PSD, altele provocate de mass media.
În acest context, de ocupare quasitotală a spaţiului public, se înscrie şi recenta propunere de organizare a unui referendum pe tema familiei. A ieşit vicepremierul Stănescu cu anunţul că guvernul va organiza un referendum în luna mai. A fost confirmat de Liviu Dragnea. Este o mare urgenţă scoaterea la vot a românilor pentru a se stabili ce fel de familie doresc, una tradiţională dintre un bărbat şi o femeie, sau una neconvenţională între persoane de acelaşi sex?
Organizarea unui referendum cu această temă este clar că se face doar ca să ne aflăm în treabă. Răspunsul nu poate fi decât cel ştiut de toată lumea. Dar iată că PSD dă de lucru tuturor. Va scoate la muncă mai ales Biserica. Preoţii sunt deja antrenaţi în munca de lămurire a populaţiei. În toiul campaniei electorale se vor cimenta legăturile dintre PSD şi preoţi, mai ales cei ortodocşi. Ceea ce nu însemnă că celelalte culte nu vor fi la fel de active.
Un referendum, indiferent de temă, pune faţă în faţă forţele politice. De data aceasta singurul partid care înclină şi spre opţiunea căsătoriilor nefireşti este USR.
Cu câteva luni în urmă a avut loc o dispută internă dură, soldată cu supărarea fostului fondator Nicuşor Dan.
S-ar putea întâmpla ca referendumul aparent simplu să nască vii dispute în societate. Cel puţin unul din scopurile acţiunii este de ordin politic. PNL, ca partid liberal, este teoretic predispus la mai multă libertate a individului.
Dificil va fi şi pentru ALDE să susţină o singură formulă de căsătorie, dacă se pretinde cu adevărat un partid liberal. Sunt diferite nuanţe ale libertăţii individului, care pot veni în contradicţie cu ideologia şi doctrina unui partid.
Ca o adevărată pasăre de pradă, PSD a înhăţat şi acest subiect, erijându-se în marele susţinător al familiei tradiţionale.
Era familia în pericol iminent? Au devenit foarte agresive persoanele cu deviaţie sexuală? Nici vorbă. Nu există nicio statistică, niciun studiu, prin care să se demonstreze că fenomenul a luat o amploare la nivel naţional.
Cel mai plauzibil este că PSD face o manevră politică, o mişcare abilă prin care îşi creează încă o ocazie de a se apropia de electorat. Practic, referendumul este o repetiţie pentru alegerile europene din primăvara anului viitor, o pregătire pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Autor: Dumitru Păcuraru

Sursa: Informaţia zilei de Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu