sâmbătă, 17 martie 2018

Japonezii, cei mai longevivi din lume!



Japonia continuă să fie în topul clasamentelor globale în ceea ce priveşte longevitatea. Plecând de la statisticile pe această temă, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există câţiva factori care contribuie la acest rezultat.

Printre aceşti factori se numără:

       Consumul de legume.
 Japonezii, spre deosebire de locuitorii ţărilor din Vest, consumă foarte multe legume proaspete, alge marine, soia fermentată, orez şi peşte. Acestea asigură substanţe fitochimice adecvate, vitamine şi minerale. Alimentaţia neadecvată şi kilogramele în plus cresc riscul mortalităţii, scrie ybrate.com
Stil diferit de gătit.
 De obicei, reţetele specifice bucătăriei japoneze se bazează pe gătitul la abur, fermentare, gătit lent şi grătar. În afară de acestea, japonezii obişnuiesc să consume porţii mici şi au obiceiul de a bea un castron de supă înainte de fiecare masă.

Cultura ceaiului.
 În Japonia, cultura ceaiului este foarte dezvoltată, fiind asociată longevităţii datorită proprietăţilor sale anti-bacteriene. Matcha este foarte recunoscută pentru beneficiile aduse organismului.

Alimente proaspete.
Japonia este una dintre puţinele ţări în care oamenii acordă o mare atenţie consumului de alimente proaspete. Cantitatea mare de teren arabil şi numărul locuitorilor nu atât de mare ajută cererea şi oferta să fie în balanţă. Mâncarea proaspătă ajută organismul să producă mai multă energie, fiind un combustibil de calitate pentru organism.

Porţii mici.
 Controlul porţiei şi eticheta reprezintă o parte important a culturii japoneze. Ei mănâncă din vase mici şi folosesc beţişoare. Japonezii nu mănâncă niciodată până se simt plini. Acest lucru ajută digestia şi este un factor important ce contribuie la păstrarea unui organism sănătos.

Fac mişcare.
 Japonezii folosesc destul de des transportul public. Deşi există un număr mare de maşini în ţară, utilizarea este considerată a fi un lux. De asemenea, japonezii primesc un apel de trezire pentru exerciţii fizice în fiecare dimineaţă. Acest lucru are ca rezultat un nivel sporit de energie, o mai mare concentrare şi o mai bună condiţie fizică.

Îngrijirea sănătăţii.
 Japonezii îşi vizitează medicul de cel puţin patru ori pe an, în comparaţie cu alte popoare unde consultul periodic se face la aproximativ 12 luni. Fascinant este că guvernul japonez investeşte în sistemul de sănătate 8% din PIB. Este de la sine înţeles că japonezii află mult mai uşor de posibilele afecţiuni, înainte ca acestea să ajungă cronice.


                                                                           dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu